Evli olduğu kadını yakarak katleden erkek: ‘Şoförün yanındaki koltuğa oturuyordu’

Evli olduğu kadını yakarak katleden erkek: ‘Şoförün yanındaki koltuğa oturuyordu’

Evli olduğu kadının üzerine benzin dökerek yakan Can Y. ifadesinde, "Eşimle şoförün yanına oturmamasını söylediğim için tartışmaya başladık" dedi.

Diyarbakır’da evli olduğu kadını üzerine benzin döküp yakarak katleden, kızının da yaralanmasına sebep olan Can Y. isimli erken ifadesi kan dondurdu. Can Y. evli olduğu kadını çalıştığı işyerinin servis aracında şoförün yanındaki koltuğa oturduğu için katlettiğini söyledi.

Diyarbakır Şirinevler Mahallesi’nde yaşayan üç çocuk sahibi 35 yaşındaki Can Y., 15 gün önce evli olduğu 30 yaşındaki Güllü Y. ile tartıştı. Can Y., bidondaki benzini Güllü Y. ve 12 yaşındaki kızı Zeynep’in üzerine dökerek çakmakla ateşledi. Alevler içinde kalan Güllü Y, ikinci kattan atlayarak ağır yaralandı. Saldırıda 12 yaşındaki çocuk da yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralılardan Güllü Y, 12 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Kendisi de yaralanan Can Y., tedavisinin ardından “kasten öldürmek” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından tutuklandı. Can Y. ifadesinde, Güllü Y.’nin çalışmasını istemediğini ama ısrarı üzerine ‘izin verdiğini’ öne sürdü.

Can Y. “Eşim işe gidip gelirken şoför koltuğunun yan tarafında oturuyordu. Bu benim zoruma gidiyordu. Eşimle servis aracında şoförün yanına oturmamasını söylediğim için tartışmaya başladık” diye ifade verdi.

DAHA FAZLA