Evli olduğu kadını, üvey kızı ve bebeğini bıçaklayan erkeğin 'tutukluluğuna devam' kararı verildi

Evli olduğu kadını, üvey kızı ve bebeğini bıçaklayan erkeğin 'tutukluluğuna devam' kararı verildi

Boşanma aşamasında olduğu eşi Emine Çakmaktaş'ı, üvey kızını ve 40 günlük bebeğini bıçaklayarak yaraladığı suçlamasıyla 35 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Çakmaktaş hakim karşısına çıktı. Mahkeme saldırgan Çakmaktaş'ın tutukluluk halinin devamına ve akıl sağlığının yerinde olup olmadığının anlaşılması için Adli Tıp'tan rapor alınmasını istedi.

Avcılar'da 21 Ocak 2020 tarihinde boşanma aşamasında olduğu Emine Çakmaktaş'ı, kızı Özge Gökbayrak'ı ve 40 günlük bebeği Elisa'yı bıçakla saldırıp yaraladığı suçlamasıyla hakkında 35 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılan tutuklu sanık Mehmet Çakmaktaş bugün (8 Haziran) ilk defa hakim karşısına çıktı. Şikayetçi olan Özge Gökbayrak, duruşmada Elisa bebeğin olayın yaşandığı gün üzerinde bulunan kanlı tulumu mahkeme başkanına göstererek "Adalet istiyorum" dedi.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Çakmaktaş getirildi. Duruşma salonunda şikayetçiler Emine Çakmaktaş, Özge Gökbayrak ve avukatları Ela Ava ile Ebru Yıldırım bulundu. Sanık avukatı da duruşmada yer aldı. 

Tutuklu sanık Çakmaktaş ifadesinde üvey kızı ile birlikte yemek yediğini belirterek, “Rahmetli babamın fotoğrafını yerde gördüm. Üvey kızım fotoğrafın düştüğünü söyledi, sonra resmi kaldırmak için gidip televizyonun önüne sert bir şekilde attı. Ben de üzülerek yemeği yarım bıraktım. Balkona çıkıp hava aldım" diyerek öldürme kasıtlı davranmadığını, meyve bıçağının 'çarptığını' iddia etti ve adli kontrol şartıyla tahliyesini talep etti.

'BU YARALAR MEYVE BIÇAĞIYLA OLAMAZ'

Duruşmada söz alan Emine Çakmaktaş, “Fotoğraf düşünce kızıma bağırmaya başladı, mutfakta da alkol alıyordu. Evden dışarı çıkıp geri geldiğinde alkol almaya devam etti. Sanık zaten her gün içtiği için bilinci yerindeydi. Fotoğraf ile ilgili bana ve kızıma küfür etti. Ben o sırada çocuğumu emziriyordum, sanık yanımıza gelip önce Özge'yi darp etti. Kızım sanığın bıçak aradığını söyledi. Çocuklarla birlikte evden çıkmak istediğimde, sanık bıçakla gelip önce bana saldırdı. 7-8 yerimden bıçaklandım. Kızım çok derinden yaralandı, bebek de dizinden yaralandı" beyanında bulundu. Çakmaktaş, kolundaki yara izlerini mahkeme başkanına göstererek “Bu yaralar meyve bıçağıyla olamaz Hakime Hanım" dedi.

'YÜZÜ GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR'

Üst komşusundan yardım istediğini dile getiren Emine Çakmaktaş, komşularının yardım ettiğini, sanığın Özge Gökbayrak'a saldırdığı sırada etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Sanığın daha önce de kendisini devamlı aşağıladığını belirten Çakmaktaş “Daha önce beni kemerle dövmüştü. E-5 yolunda beni arabadan atmaya çalışmıştı. Çocuklarıma bir şey yapacak diye korkup şikayetçi olamadım. Beni döverken ki yüzü gözlerimin önünden gitmiyor" dedi.

'ANNEMİN BOĞAZINI NEFES ALAMAYACAK ŞEKİLDE SIKTI'

DHA'nın haberine göre müşteki Özge Gökbayrak ise sanığın fotoğraf kendiliğinden yere düştükten sonra sinirlendiğini, kendisinin bu sinirlenmeye anlamlandıramadığını ifade etti. Gökbayrak olayla ilgili şöyle söyledi:

“Kısa bir süre dışarı çıkıp geri döndüğü sırada annem bebeği emziriyordu. Ben sanığı sakinleştirmeye çalıştım, Bize akıl almaz küfürler etti, tokat attı ve boğazımı sıktı. Annemi yakalayıp boğazını nefes alamayacak şekilde sıktı. Ben annemin yardım çağırması için sanığı savurdum, o sırada mutfağa gidip kurban bıçağını aldı ve salonun camını kırdı" şeklinde konuştu.

'ÖLDÜRMEK İÇİN VÜCUDUMUZUN ÜST BÖLGELERİNE BIÇAK DARBESİ VURDU'

Bebeği kucağına alıp dışarı kaçtığını söyleyen Gökbayrak, “Merdivenden 3-4 basamak inmiştim ki annemi yakalamış, bıçaklıyordu. Benim bir taraftan annem ölüyordu, bir taraftan da bebeği korumaya çalışıyordum. Bebek kucağımdayken bana da saldırdı. Bebeği korumak için bebeği ne tarafa çeksem o taraftan saldırıyordu. Öldürmek için vücudumuzun üst bölgelerine bıçak darbesi vurdu" dedi.

Gökbayrak, duruşma salonuna getirdiği Elisa bebeğin kanlı tulumunu mahkeme heyetine göstererek “40 günlük bebeğin mavi gözlerinde ölüm korkusu gördüm. Adalet istiyorum. En ağır şekilde ceza almasını istiyorum" ifadelerinde bulundu. Komşularının yardımıyla sanıktan kurtulduğunu ifade eden Gökbayrak, annesinin yeni doğum yaptığı dönemde sanığın kendisini taciz ettiğini de ifadelerine ekledi.

SAVCI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için rapor alınmasını ve tutukluluğunun devamını istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'na müzekkere yazılması kararı aldı. Heyet, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

22'DEN 35 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede sanık Mehmet Çakmaktaş hakkında “Eşi kasten bıçakla öldürmeye teşebbüs" ve “Kasten bıçakla öldürmeye teşebbüs" suçlarından toplam 22 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası alması istendi.