Evlerinin yakınında baz istasyonu bulunan yurttaşlar: Ölüm korkusuyla yaşıyoruz

Evlerinin yakınında baz istasyonu bulunan yurttaşlar: Ölüm korkusuyla yaşıyoruz

Edirne’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde baz istasyonun yanında evleri bulunan kanser yurttaşlar, sokakta bulunan 20 evin 20’sinde de en az 1 kanser hastası olduğunu belirterek yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde gün geçtikçe kanserden ölen kişilerin sayılarında artış yaşandığını belirten kanser hastası yurttaşlar, baz istasyonlarına yakın evlerdeki herkesin kanser hastası olduğunu söyledi.

Kanser hastası Mazlum Kahraman, aynı sokakta oturduğu dayılarının, gelinlerinin, ağabeylerinin ve torunlarının da kanser ve lösemi hastası olduğunu belirtti.

Bir diğer kanser hastası Emine Karahan da baz istasyonunun hemen yanında evinin bulunduğunu belirterek, çocuğunun lösemi hastası olduğunu kendisinin de kanser hastası olduğu anlattı.

“Biz ölüyoruz elimizden tutmuyorlar” diyerek sitem eden Karahan, “Çocuğum kaç kere elimde öldü canlandı bir anneye bunlar çok zor. Yardım istiyoruz” dedi.

‘RAHAT UYUYAMIYORUM’

“Kanser hastası olduğum için kafamı yastığa koyduğumda rahat uyuyamıyorum, her gün ölüm korkusuyla yaşıyorum” diyen bir diğer kanser hastası yurttaş, sokakta bulunan 20 evin 20'sinde de en az 1 kanser hastası olduğunu iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

2002 yılından beri kanser hastası olduğunu söyleyen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın, baz istasyonlarına yakın evlerdeki herkesin kanser hastası olduğunu ifade etti. Eşi kanser hastalığından ölen Yılmaz Kaçan da mahallede hemen hemen her evde bir kanser hastası olduğunu söyleyerek, yetkililerden gerekli incelemeleri yapmasını istedi.