Evlerini zorla yıktılar, şimdi de çadırlarına saldırıyorlar

Evlerini zorla yıktılar, şimdi de çadırlarına saldırıyorlar

Çekmeköy'de hukuksuz yıkma girişimlerine direnen mahallelinin bugün de çadırları yıkıldı. İleri Haber'in ulaştığı çadırın sahipleri, evlerinin zorla yıkıldığını ve burada yaşadıklarını söyledi.

Foto: Arşiv

İleri Haber

İstanbul’un Çekmeköy İlçesi Merkez Mahallesi’ndeki Farabi Sokak’ta dere bandı ıslah çalışmaları gerekçe gösterilerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkımına karar verilen 11 gecekondunun Nisan ayından beri devam eden yıkım çalışmalarında skandallar bitmiyor.

Evlerinin yıkılmasına izin vermeyen mahallelinin direnişi devam ederken, yıkılan evlerden birinin sahibi abla- kardeş, çadırda yaşamak zorunda bırakıldı.

'BELEDİYE BAŞKANI ALEYHİNDE KONUŞAMAZSIN'

Belediye tarafından daha öncede çeşitli saldırılara uğrayan iki kadının bugün akşam saatlerinde çadırlarını yıkma girişiminde bulunuldu.

İler Haber’in ulaştığı kadınlar müteahhitin  saldırılarına daha önce de uğradıklarının altını çizerken bu akşam yaşanan olaya ilişkin “ Bir arkadaşımla telefonda konuşurken, ‘Belediye başkanı aleyhinde konuşamazsın’ diyerek çadırımızın elektriğini kestiler” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Belediyenin henüz mahkeme süreci devam ederken yıkımı başlattığını söyleyen mahalleliler, kendilerini yıldırmak için bu saldırıların olduğunu ekledi.

Mahalleliler buradan başka gidecek yerleri olmadığını belirterek herkesi kendileriyle dayanışmaya çağırdı.