'Evlendikten sonra sevmediğimi anladım’ diyen eşe tazminat

'Evlendikten sonra sevmediğimi anladım’ diyen eşe tazminat

Yeni evlendiği eşine “Ben seviyorum zannettim ancak evlendikten sonra sevmediğimi anladım” diyen eş 20 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi. Çifti boşayan mahkeme, düğünde takılan ziynet eşyalarının bedeli olan 14 bin TL’nin de adamdan alınmasına karar verdi.

İstanbul’da yaşayan Z.C isimli kadın yaklaşık 2 yıl önce evlendiği R.C.’nin kendisini defalarca evden kovduğunu, eşinin bir gün kendisini baba evine götürerek bırakıp gittiğini ve arayıp sormadığını söyleyerek boşanma davası açtı. 

Habertürk’ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, Z.C. isimli kadın eşinin kendisine “Ben seviyorum zannettim. Ancak evlendikten sonra sevmediğimi anladım” şeklindeki sözler kullandığını belirtti.

‘DUYGUSAL ŞİDDET İÇEREN DAVRANIŞLAR’

İstanbul Aile Mahkemesi, davalı erkeğin eşini ailesi ile birlikte yaşamaya zorladığını, davacı kadına yönelik olarak “Ben seviyorum zannettim ancak evlendikten sonra sevmediğimi anladım. Onda sorun yok. Sevmediğimi anladım. Bu evden gitsin daha ne duruyor. Hizmetçi mi aldık” gibi sözler kullanarak duygusal şiddet içeren davranışlarda bulunduğunu belirtti.

Çiftin boşanmalarına karar veren mahkeme, davacı kadının sürekli gelirinin bulunmadığını bu nedenle 300 TL nafaka verilmesine ve davalı eşin duygusal şiddet içeren davranışlarının kadının kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle 20 bin TL manevi tazminata hükmetti. Mahkeme ayrıca düğünde takılan ziynet eşyalarının bedeli olan 14 bin TL ’nin de kocadan alınarak kadına verilmesine karar verdi.