Everest’e tırmanan 2 dağcı hayatını kaybetti

Everest’e tırmanan 2 dağcı hayatını kaybetti

Everest'in zirvesine tırmanmak isteyen 41 ve 55 yaşındaki iki dağcı, “kar körlüğü” ve “yorgunluk” nedeniyle hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv

Dünyanın zirvesi kabul edilen Çin-Nepal sınırı üzerindeki Everest Dağı’nın tepesine tırmanmaya çalışan 2 dağcı hayatını kaybetti.

İsviçreli dağcı Abdul Waraich ve ABD’li dağcı Puwei Liu, Everest Dağı’nın zirvesine tırmanmaya çalıştı. Organizatör şirketten yapılan açıklamada, ABD’li ve İsviçreli dağcıların dün yaşamını yitirdiğini duyuruldu.

Tur organizatörlerinden Chhang Dawa, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, 41 yaşındaki Abdul Waraich’in zirveye tırmanmayı başardığını ancak yorgun düşmesi sonucu zirve yakınlarında öldüğünü belirtti. Dawa, bölgeye oksijen tüpü ve gıda maddeleri gönderdiklerini ancak Waraich’yi kurtaramadıklarını söyledi.

55 yaşındaki Puwei Liu’nin ise Everest’in tepesinde yer alan ünlü Hillary Step kayalığına ulaştığı, ancak “kar körlüğü” ve “yorgunluk” nedeniyle zirveye en yakın kamp olan “Kamp 4’e” geri iniş yaparak burada ölüme yenik düştüğü öğrenildi. 

8 bin 849 metre yükseklikteki Everest’te 1920’den bu yana 200’den fazla kişi yaşamını yitirdi.

DAHA FAZLA