'Ev baskınında polisler köpekleri işkencede kullandı' iddiası

'Ev baskınında polisler köpekleri işkencede kullandı' iddiası

Diyarbakır’da bir evin kapısını kırarak içeri giren polislerin, köpeklerle bir aileye işkence yaptığı iddia edildi. Emniyet ise köpeğin yalnızca ‘refleks’ gösterdiğini söyledi.

Diyarbakır’da gece yarısı bir evin kapısını kırarak içeri giren polislerin, çocuklarının gözleri önünde köpekleri kullanarak Yılmaz çiftine işkence yaptığı öne sürüldü. İl Emniyet Müdürlüğü ise soruşturma başlatıldığını duyurarak, Şeyhmus Yılmaz’ın köpeği tekmelediğini ve bunun üzerine köpeğin “refleks” gösterdiğini iddia etti.

Diyarbakır Bağlar ilçesinin 5 Nisan Mahallesi’nde 30 Mayıs’ta polis memuru Atakan Arslan’ın yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan operasyonda, polisler onlarca eve baskın düzenledi. 31 Mayıs gecesi, Körhat Mahallesi’nde bulunan M.E.C.’in ninesinin kiracılarının bulunduğu bina da polisler tarafından basıldı.

Binada bulunan kiracı Ş.Y ve eşi M. Y’nin evlerinin kapısının da polisler tarafından kırıldığı ve baskın sırasında polislerin köpeklerle evde bulunanlara işkence yaptığı iddia edildi. 

Polislerin evden ayrılmasının ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu alan Yılmaz çiftinin, daha sonra Bağlar Polis Merkezi’ne giderek polislerden şikayetçi olduğu bildirildi.

Yılmaz Çifti’nin avukatı Selameddin Varol da müvekkillerinin emniyette ifade vermeleri ardından darp raporuyla birlikte polisler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

‘OPERASYON KÖPEĞİ MARİFETİYLE KASITLI BİR SALDIRI OLMAMIŞTIR’

Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği’nin internet sitesi üzerinden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Soruşturma başlatıldığının duyurulmasına rağmen açıklamada “İddia edildiği şekilde ikamet içerisindeki şahıslara operasyon köpeği marifetiyle kasıtlı bir saldırı olmamıştır” ifadesinin kullanılması dikkat çekti.

Valilik’ten yapılan açıklamada “Şeyhmus Yılmaz’ın operasyon köpeğine tekme atarak mukavemet etmesi üzerine operasyon köpeğinin kendiliğinden refleks gösterdiği” öne sürüldü.