Eti Gümüş'ten çıkartılan işçiler eylemde: Zorla işten çıkartıldık

Eti Gümüş'ten çıkartılan işçiler eylemde: Zorla işten çıkartıldık

Eti Gümüş maden işleme fabrikasında işten çıkartılan işçiler, 3 aylık maaş alamadıklarını ve zorla işten çıkartıldıklarını belirterek eylem yaptı.

Kütahya Gümüşköy’de bulunan Eti Gümüş maden işleme fabrikasında işten çıkartılan yaklaşık 900 işçi, 3 aylık maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı. Kent merkezindeki Sevgi Yolu üzerinde gerçekleştirilen eyleme CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve siyasi partilerin il başkanları da destek verdi.

Ellerindeki dövizlerle slogan atan işçiler, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. İşçiler, fabrikada şu anda sadece 30 işçinin kaldığını ve işyerinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

'HİÇBİR SEBEP GÖSTERİLMEDEN İŞİMİZE SON VERİLDİ'

İşçiler adına konuşan Ahmet Dal, “Çalıştığımız fabrikada hiçbir sebep gösterilmeden, haksız yere ve zorla bir takım kâğıtlar imzalatılarak yaklaşık 900 işçi arkadaşımın işine son verildi. İşçi arkadaşlarımız aylardır evlerine ekmek götürememektedir. Her bir arkadaşımızın fabrikadan 3’er aylık maaş alacakları vardır. Bizler gerek alacaklarımız gerekse fabrikayla ilgili hiçbir muhatap bulamamaktayız. Yetkililerin bizlerin mağduriyetini bir an önce gidermesini istiyoruz” dedi.