Esra Hankulu iddianamesi kabul edildi: Ümitcan Uygun için ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Esra Hankulu iddianamesi kabul edildi: Ümitcan Uygun için ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Esra Hankulu cinayetine ilişkin iddianameyi kabul etti. Hankulu'nu öldürmekle suçlanan Ümitcan Uygun'un "ağırlaştırılmış müebbet", iki sanığın ise "suç delillerini gizlemekten" 5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Ankara’da, Esra Hankulu’nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili Ümitcan Uygun’un tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Aralarında Ümitcan Uygun’un da bulunduğu 3 sanık hakkındaki iddianamede, Uygun'un "ağırlaştırılmış müebbet", iki sanığın ise "suç delillerini gizlemekten" 5 yıla kadar hapsi talep ediliyor. 

Dosyanın delilleri arasında yer alan Adli Tıp Raporunda Hankulu'nun, künt kafa travmasına bağlı iç kanaması sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi.

İddianamede Ümitcan Uygun'un Hankulu'nu öldürdüğü, diğer iki sanığın ise suç delillerini kararttıkları vurgulandı.

Bu kapsamda Ümitcan Uygun'un, "kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi" kasten öldürme suçundan "ağırlaştırılmış müebbete", tutuksuz sanıklar Furkan G. ve Dilan C.'nin de "suç delillerini karartmaktan" 5 yıla kadar hapse mahkum edilmesi istendi.

Sanıklar, 19 Ocak 2022'de Ankara 9. Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.