Espriler ve kahkahalar havada uçuşurken... Erdoğan, anaakım medyanın KJ’sine yakalandı!

Espriler ve kahkahalar havada uçuşurken... Erdoğan, anaakım medyanın KJ’sine yakalandı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Covid-19 salgınına rağmen Rize'de tıklım tıklım salona hitap etti. Erdoğan, Gara ile başladığı konuşmasında 'müjde' verirken anaakım medyanın KJ'sine yakalandı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Rize İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Irak’ın kuzeyinde 13 yurttaşın cansız bedenine ulaşılmasıyla ilgili uzun açıklamalarda bulundu. Konuşmanın devamında Rize-Artvin Havalimanı’ndaki gözetleme kulesinin çay bardağı şeklinde olacağını  ‘müjdeleyen’ Erdoğan’ın neşesi göze çarparken, salonda da gülüşmeler duyuldu. O anlarda Habertürk yayınının KJ’si ise dikkat çekti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Rize 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen tıklım tıklım bir salona hitap eden Erdoğan’ın konuşmasında ana gündem, Gara’da 13 yurttaşın cansız bedenine ulaşılmasıydı.

‘MECLİS’TE ANLATACAĞIZ’

Bu konuda uzun bir konuşma yapan Erdoğan’ın açıklamalarından şunlar öne çıktı:

"Irak'ın kuzeyindeki terör yuvaları için başlattığımız hareketta şehit olan 3 askerimiz ile teröristler tarafından alçakça katledilen şehit edilen 13 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimiz bir kısmı 5 bir kısmı 6 yıl teröristlerin ellerinde esirdi. Bu kardeşlerimizi bu teröristlerin ellerinden kurtaracağız bunun hesabını yaptık. Çok uğraştık. En son bu operasyonların yapıldığı gece bu operasyonları yapmak suretiyle kardeşlerimizi kurtaralım istedik. İlk etapta bütün inlerine, mağaralara gireceğiz demiştik ya 42 terörist bu esnada gebertildi. Teröristler alçakça bir katliam yaptı. Meclis'e soruşturma önergesi verilecek, bu işin gerçeğini anlatacağız.

Batı bundan anlar mı? İsterse anlasın isterse anlamasın. İşte ABD'nin yaptığı bir açıklama var, evlere şenlik. Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz, PKK'nın YPG'nin yanında değildiniz? Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız. Maalesef bunu başından itibaren hep gördük. Kuzey Irak'a binlerce TIR bunlar tank getirdiler ve bunları teröristlere teslim ettiler. Bizim güvenlik güçlerimizle savaştılar. Artık yağma yok. Eğer biz sizinle NATO'da berabersek bu birlikteliğimizi sürdüreceksek bize samimi davranacaksınız.”

GARA AÇIKLAMALARIYLA BAŞLAYAN KONUŞMA ‘NEŞELİ’ DEVAM ETTİ

Erdoğan konuşmasının devamında yapımı süren Rize-Artvin Havalimanı’yla ilgili “Aralık 2021'de bitiriyoruz. Oranın da gözetleme kulesi çay bardağı olacak. Terminal binası da gerçekten muhteşem” dedi.

O sırada salondan gelen bir tepkiye Karadeniz şivesiyle yanıt veren Erdoğan’ın neşesi göze çarparken, salonda da gülüşmeler duyuldu.

Erdoğan’ın konuşmasını canlı yayınlayan Habertürk’ün o anlardaki “Gara’da PKK katliamı: 13 şehit” KJ’si ise dikkat çekti.