ESP ve Kaldıraç’a yönelik operasyon Kadıköy’de protesto edildi: 'Korkularınızı isyana dönüştüreceğiz!'

ESP ve Kaldıraç’a yönelik operasyon Kadıköy’de protesto edildi: 'Korkularınızı isyana dönüştüreceğiz!'

İstanbul, İzmir, Ankara Diyarbakır gibi birçok ilde eşzamanlı olarak başlatılan operasyonlarda aralarında ETHA muhabiri Pınar Gayıp, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Kaldıraç Dergisi okurlarının da olduğu 50 kişi gözaltına alınmasına karşı Kadıköy'de eylem gerçekleştirildi.

Emre Orman

Sabaha karşı İstanbul, İzmir, Ankara Diyarbakır gibi birçok ilde eşzamanlı olarak başlatılan operasyonlarda aralarında ETHA muhabiri Pınar Gayıp, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Kaldıraç Dergisi okurlarının da olduğu 50 kişi gözaltına alındı. ESP’nin Ankara’da bulunan genel merkez binası ile İstanbul ve İzmir binaları, Beksav ve ETHA İstanbul bürosunun da kapıları kırılarak basıldığı operasyonlarda, çok sayıda dijital materyale de el konuldu. ETHA tarafından yapılan açıklamada ajanstaki tüm hard disklere, hafıza kartlarına ve 6 bin 600 TL paraya da el konulduğu belirtildi.

ESP ve Kaldıraç’ın çağrısıyla Kadıköy’de Süreyya Operası önünde “Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız” pankartı açarak eylem yapan yurttaşlar, “Özgür basın susturulamaz”, “Yaşasın devrimci dayanışma” şeklinde sloganlar atarak operasyonları protesto etti. Eyleme HDK, HDP, Halkevleri, SGDF, YDG gibi kurumlar da destek verdi.