ESP üyelerine polis operasyonu: 48 kişi gözaltına alındı

ESP üyelerine polis operasyonu: 48 kişi gözaltına alındı

Gece yarısı birçok ev ve parti binasına yapılan polis baskınlarında aralarında gazeteci Pınar Gayıp'ın da bulunduğu 48 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir merkezli 12 ilde siyasi parti merkezleri ve ev baskınları yapıldı. Yapılan operasyonlarda, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ESP üyeleri, Yeni Kapı Tiyatrosu oyuncuları ve gazeteci Pınar Gayıp'ın da aralarında bulunduğu 48 kişi gözaltı alındı.

ETHA'da yer alan habere göre, gece 01.00 sularında düzenlenen baskınlarda ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör ve HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Pınar Gayıp ve Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları da bulunuyor.

52 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken 48’inin gözaltına alındığı belirtildi. Ankara’nın Çankaya ilçesi Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan ESP Genel Merkezi olmak üzere partinin İzmir ve İstanbul İl Binası ile İzmir Bayraklı ilçe binası, ETHA İstanbul Bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı’na da (BEKSAV) polisler tarafından operasyon düzenlendi.

Diyarbakır'da ESP'li Zindan Dorudemir gece çalıştığı işyerinden gözaltına alındı.