Eskişehir'deki cenaze töreninde protesto: Rektör istifa

Eskişehir'deki cenaze töreninde protesto: Rektör istifa

Eskişehir’de katledilen akademisyenler üniversitede son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze töreni sırasında rektör istifa sloganları atıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde düzenlenen silahlı saldırının ardından hayatını kaybeden 4 akademisyen için üniversitede tören düzenlendi. Aileler, “Bizim evlatlarımızı neden koruyamadınız, Bu evlatlar nasıl yetişiyor biliyor musunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan, Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın silahlı saldırısında hayatını kaybetmişti.

Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler tören için üniversite bahçesine getirildi.

Üniversite öğrencilerin ve akademisyenler gözyaşlarına boğulurken, büyük bir kalabalığın karşıladığı cenazeler, törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

REKTÖRE TEPKİ

 Ölenlerin yakınları Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen'e tepki gösterdi. Bu sıra kalabalık da 'Rektör istifa' diye bağırdı.Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın'ın babası Ömer Yalçın ve erkek kardeşi Habil Yalçın, bağırarak çocuklarımızı koruyamadılar" dedi. Rektöre doğru yürüyen Habil Yalçın'ın polisler uzaklaştırdı. Çevik kuvvet polisleri protokolün önünde set oluşturdu.

‘PİŞMAN DEĞİLİM’

Katliamı yapan Volkan Bayar, saldırının ardından verdiği ilk ifadesinde, “Pişman değilim, ben yaptım” dediği öğrenildi. Katil zanlısının olayda kullandığı tabancanın ‘bulundurma ruhsatı’ olduğu, taşıma ruhsatı olmamasına rağmen sürekli üzerinde taşıdığı da belirlendi.

SORGULARI SÜRÜYOR

Öte yandan katil zanlısı Volkan Bayar ile kendisi gibi araştırma görevlisi olan boşandığı Saadet Aylin Bayar'ın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının sürdüğü belirtildi. İki şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.(DHA)