Eskişehir’de yangın önlemi: Ormanlara giriş yasaklandı

Eskişehir’de yangın önlemi: Ormanlara giriş yasaklandı

Eskişehir’de 31 Ekim tarihine kadar orman yangınlarının önüne geçilmesi sebebiyle mesire ve piknik alanları hariç ormanlara giriş yasaklandı.

Eskişehir Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda mesire ve piknik alanları dışında kalan ormanlara giriş yasaklandı. Mesire ve piknik alanlarında saat 09.00 ile 20.00 arası dışında mesire ve piknik yerlerinde ateş yakılması yasaklanırken orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet, bisiklet gibi sportif faaliyet etkinlikleri 31 Ekim sonrasına ertelendi.

Komisyon yaptığı açıklamada ormanlık alan yakınlarındaki düğün organizyonlarında havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddelerin, kontrollü de olsa anız yakımının yasaklandığını belirtirken vatandaşları olası yangınlar konusunda 24 saat kullanımda olan alo 177 hattını bilgilendirmeleri gerektiğini hatırlattı.

Konuya ilişkin teyakkuzda olduklarını belirten Orman Bölge Müdürü Recep Temel “Ormanları korumak herkesin görevidir. Bütün vatandaşları yangınlara karşı duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA