Eski TÜGVA yöneticisinden itiraf: ‘Bu daha bir kısmı’

Eski TÜGVA yöneticisinden itiraf: ‘Bu daha bir kısmı’

Yolsuzluklar, kamu alanlarına çökme ve ATM memurlukları ile gündemden düşmeyen TÜGVA, ‘FETÖ’nün yaptığı gibi kamu kurumlarına kendi liselerindeki kişileri ‘atama’ iddiaları ile gündeme geldi. Bu iddiaları eski TÜGVA yöneticisi Özsoy doğruladı ve “Bu daha bir kısmı” deyip, "Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?” diye sordu.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA); yolsuzluklar, ATM memurluğu ve kamuya ait alanları işgal etmekle gündemden düşmezken, bu kez de devlet kadrolarına atadıkları listeler ile gündeme geldi. Yöneticiliğini şu an İbrahim Beşinci’nin yaptığı TÜGVA’nın, ‘FETÖ’ yapılanmasında olduğu gibi kamu kurumlarını istedikleri isimler ile doldurduğu iddia edildi.

Gazeteci Metin Cihan’ın ortaya attığı belgelerin ardından bir açıklama da eski TÜGVA yöneticisinden geldi. İtiraf gibi açıklama yapan 2018 yılında Van TÜGVA İl Temsilciliği görevi yapan Tamer Özsoy, bunların daha bir kısmı olduğunu söyledi. 

'GENEL MERKEZDE KURULAN ŞİRKETTEN HABERİNİZ VAR MI?'

Özsoy, iddiaları şu sözlerle doğruladı:

“Geçmişte TÜGVA’da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkez de kurulan şirketten haberiniz var mı?”