Eski TÜGVA yöneticisinden devlette kadrolaşma itirafı: 'Adalet Bakanlığı'nda 100'ün üzerinde TÜGVA'lı var'

Eski TÜGVA yöneticisinden devlette kadrolaşma itirafı: 'Adalet Bakanlığı'nda 100'ün üzerinde TÜGVA'lı var'

TÜGVA'ya ilişkin ortaya çıkan haber ve iddiaların ardından derneğin eski yöneticilerinden Tamer Özsoy, devlette kadrolaşma olduğunu ifade ederek "Adalet Bakanlığı'nda 100'ün üzerinde TÜGVA'lı var" dedi.

Gazeteci Metin Cihan tarafından Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) ait olduğu iddia edilen belgeler paylaşılmış ve söz konusu belgelerde TÜGVA'nın devlet kadrolarına atamalarda karar verici pozisyonda olduğuna ilişkin detaylar yer almıştı. Yılladır devletle ilişkisine dair birçok iddia yer alan TÜGVA'nın eski yöneticilerinden Tamer Özsoy da, gündeme gelen iddiaları doğrulayarak başka detayların da olduğunu belirtmişti.

Özsoy, TÜGVA belgelerine ilişkin paylaşımında "Geçmişte TÜGVA'da yöneticilik yapmış biri olarak söylüyorum ne yazık ki hepsi doğru. Vatan millet Sakarya diyerek neler yapılıyor neler. Bu daha bir kısmı. Genel merkezde kurulan şirketten haberiniz var mı?" sözleriyle İsmail Saymaz'ın haberini alıntılayarak açıklama yapmıştı. 

'AKP GENEL MERKEZ VE YAKINLARI ÜZERİNDEN TÜGVA'YA AYRICALIK TANINIYOR'

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'a açıklamalarda bulunan Özsoy, yayımlanan belgelerin gerçek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Paylaşılan belgelerin tamamı doğru. Üstelik bunlar da işin görünen kısmı. Hemen size bir örnek vereyim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde çalışanların hepsi TÜGVA referanslarıyla oraya yerleşen kişiler. Bunu kendim birebir biliyorum. Tanıyorum yani oradakileri. Başkan Enes Eminoğlu, önce bu belgeler sahte dedi ama biraz önce katıldığı yayında ‘İçeriden sızdırılmış’ ifadesini kullandı. Açık bir şekilde AKP Genel Merkez ve onların yakınları üzerinden TÜGVA’ya ayrıcalık tanınıyor. Bir kesime çalışma, bir kesimi tatmin etme durumu var. Ben yönetici olduğumda kendim şahit oldum."

'NE KADAR PARA GİRİŞİ OLUYOR AÇIKLASINLAR'

TÜGVA’nın masraflarının belediyeler, valilikler ve kaymakamlıklar tarafından sürekli olarak karşılandığını söyleyen Özsoy, "Mesela bir şirket var deniyor. Bu da yurt masraflarını karşılamak içinmiş. Evet olabilir ama bu şirkete iş adamları para aktarıyor mu? Belli taahhütler karşılığında neler aktarılıyor, ne kadar para girişi oluyor hepsini açıklasınlar o zaman" dedi.

İl temsilcilik binalarının belediyelerden alındığını belirten Özsoy, şöyle devam etti:

"Adalar’daki mevzu çok tartışıldı. TÜGVA Genel Merkezi binası nasıl yapıldı? O kadar para nasıl alındı? Bunları cevaplasınlar. Hemen örnek vereyim, bedelsiz olarak kiralanan Diyarbakır, Kahramanmaraş, Gaziantep il temsilcilikleri var. Yurtları geçtim, buralar nasıl bedelsiz olarak alındı peki?"

'ADALET BAKANLIĞI'NDA 100'ÜN ÜZERİNDE TÜGVA'LI VAR'

Özsoy, TÜGVA’lıların devlette birçok yerde kadrolaştığından bahsederken özellikle Adalet Bakanlığı’na önem verildiğini dile getirerek, "Adalet Bakanlığı’nda 100’ün üzerinde, sadece benim tanıdığım TÜGVA’lı var. Bu isimler vakıf üzerinden buralara getirildiler. Emniyet’te ne kadar var bilmiyorum ama bekçi alımlarında da TÜGVA’nın çok ciddi bir rolü olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.

TÜGVA BAŞKANI'NDAN İTİRAF

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu da bugün katıldığı Cüneyt Özdemir’in programında Metin Cihan’ın yayımladığı belgeler hakkında itiraf gibi sözler sarf ederken "İçerden belgeleri almış ya bu adam, sızdırmış. Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor" dedi.