Eski Kara Kuvvetleri Komutanı, koronavirüsten mi hayatını kaybetti?

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı, koronavirüsten mi hayatını kaybetti?

Gazeteci Saygı Öztürk, Yalman'ın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini ve eşi ile kız kardeşinin de karantinaya alındığını öne sürdü.

İleri Haber

Eski Jandarma Genel Komutanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın ölümüne ilişkin koronavirüs iddiası ortaya atıldı. Gazeteci Saygı Öztürk’ün iddiasına göre, Yalman’a ölümünden önce koronavirüs teşhisi konuldu. T24’ten Gökçer Tahincioğlu ise bugün yayınlanan haberinde Yalman’ın koronavirüs testinin negatif çıktığını belirtmişti.

Dün (17 Mart) hayatını kaybeden Eski Jandarma Genel Komutanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’ın ölümüyle ilgili bugün T24’te Gökçer Tahincioğlu imzasıyla yayınlanan haberde, Yalman’a ölümünden önce yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapıldığı ancak test sonucunun negatif çıktığı belirtildi.

Tahincioğlu’nun haberinde şu ifadeler yer aldı:

“Zatürre teşhisiyle yatırıldığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (eski GATA) hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman’a, ani vefatından önce Koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldığı, ancak testin sonucunun negatif çıktığı bildirildi.”

“Yalman’ın ölümünün ardından, kulislerde Koronavirüs'e yakalandığı, ailesi ve korumalarının da karantina altına alındığı iddiaları konuşulmaya başlandı. Ancak T24’e bilgi veren kaynaklar, Yalman’a vefatından bir süre önce hastanede Koronavirüs testi yapıldığını, sonucun negatif çıktığını söylediler. Yalman’ın İstanbul Kanlıca’da düzenlenen sade bir törenle toprağa verildiği ifade edildi. T24’e bilgi veren kaynaklar, Yalman’ın ailesinin karantinaya alındığı iddialarını teyit etmediler.”

SAYGI ÖZTÜRK: YALMAN KORONAVİRÜSTEN HAYATINI KAYBETTİ

KRT TV’de ‘Sisler Bulvarı’ programını yapan gazeteci Saygı Öztürk ise Yalman'ın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini ve eşi ile kız kardeşinin de karantinaya alındığını öne sürdü.