Eski Gercüş Kaymakamı hakkında hapis istemi

Eski Gercüş Kaymakamı hakkında hapis istemi

Sinanoğlu hakkında hazırlanan iddianame Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

Çocuğa çarparak ölümüne sebep olan eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde kullandığı resmi araçla 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e çarpan eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, çocuğun ölümüne neden olmuştu.

Tutuklu yargılanan Sinanoğlu hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, 11. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi. İddianamede, tutuklu sanık Sinanoğlu hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. 

'HIZ SINIRINI AŞTI'

İddianamede, alkol testine göre Sinanoğlu’nun 0,27 promil alkollü olduğu ve araçta yapılan aramada boş alkol kutusu bulunduğu belirtilerek, "Kavşağa girdiğinde hızını azaltmamak ve kendi beyanına göre de şehir içi hız sınırının üzerinde araç kullanmak suretiyle dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı şekilde hareket ederek sevk ve idaresindeki araçla çarptığı Muhammed Çelik'in ölümüne neden olmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği anlaşıldığından, eylemine uyan sevk maddesi uyarınca cezalandırılmalıdır" denildi. 

İddianamede ayrıca Muhammed Çelik’in ailesinin maddi ve manevi zararlarının karşılandığı belirtilerek, şikayetlerinden vazgeçtikleri de yer aldı. (DHA)

DAHA FAZLA