Eski AKP'li vekil: Joe Biden olayı bir Fahrettin Altun prodüksiyonu

Eski AKP'li vekil: Joe Biden olayı bir Fahrettin Altun prodüksiyonu

22. dönem AKP Milletvekili Emin Şirin Halkweb'te katıldığı programda, Fahrettin Altun'un "Joe Biden'ın sözlerinden haberimiz" vardı sözlerine ilişkin konuştu. Şirin, "Altun'un itirafından da açıkça anlaşılıyor ki, bu olay bir Fahrettin Altun prodüksiyonudur" dedi.

ADB'de 3 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde Demokratların Başkan Adayı Joe Biden'ın, yaklaşık 7 ay önce New York Times (NYT) yayın kurulunda söylediği sözlerin gündeme gelmesi üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor. Joe Biden açıklamasında Türkiye'de muhalefetin desteklenmesi gerektiğini belirtirken, Trump’ın Suriye konusunda “Erdoğan’a boyun eğdiğini” söylemiş, Kürtlerle ilgili Erdoğan’a “taviz vermeyeceğini” ifade etmişti.

"Erdoğan bir otokrattır, yapmamız gerektiğini düşündüğüm şey, ona karşı çok farklı bir yaklaşım benimsemek ve muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça ortaya koymak" sözlerine AKP kanadından tepkiler yağarken, CHP lilderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun "7 ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu, bu ülkenin Dışişleri Bakanı kimdi? Yedi aydır tepki vermediler, neden şimdi tepki veriyorlar?" sorusuna İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  "Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de. Biz konuştuk. Siz neden sustunuz?" diyerek tepki göstermişti.

'BU OLAY BİR FAHRETTİN ALTUN PRODÜKSİYONUDUR'

YouTube kanalı Halkweb'te 'Atakan Sönmez ile Satır Arası' programına katılan 22. dönem AKP Milletvekili Emin Şirin, Fahrettin Altun'un 'haberimiz vardı' açıklamasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şirin programda Fahrettin Altun'u ciddiye almadığını belirtirken "Altun'un itirafından da açıkça anlaşılıyor ki, bu olay bir Fahrettin Altun prodüksiyonudur" dedi.

Şirin ayrıca Altun'un iletişim başkanı gibi değil propaganda başkanı gibi çalıştığını söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan açıklamalar bir iletişim faaliyeti değil, tamamen propagandaya yönelik açıklamalar."