Eski AKP'li başkanın akrabası belediyeden 6 maaş alıyormuş!

Eski AKP'li başkanın akrabası belediyeden 6 maaş alıyormuş!

Eski AKP'li belediyelerdeki torpil ve yolsuzluklar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bolu'da, AKP Kadın Kolları Başkanı'nın belediyede çalışmadan maaş aldığının ortaya çıkmasının ardından bir skandal daha patlak verdi.

AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler’in çalışmadığı halde Bolu Belediyesi’nden maaş aldığının anlaşılmasının ardından eski AKP’li başkanın akrabası olan itfaiye eriyle ilgili skandal da ortaya çıktı.

Belediyeye 10 yıl önce itfaiye eri kadrosuyla giren Serkan Ilgaz’ın 6 üst düzey görevi birden yürüterek, her biri için ayrı maaş aldığı belirlendi. Görevlerinden alınarak itfaiye eri kadrosuna geri gönderilen ve eşi belediye kadrosunda çalışan Ilgaz’ın şehir dışında yaşayan kız kardeşini de belediyede çalışıyor gibi gösterilerek maaş ödendiği iddia edildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası 15 yıldır AKP tarafından yönetilen Bolu Belediyesi’nin CHP’ye geçmesinin ardından “bankamatik işçi” tartışması çıkmıştı. CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “AKP kadın kolları başkanı belediyede ama nerede çalıştığını bilmiyorum” açıklamasının ardından BOSES şirketinde çalışmadığı halde aydan aya maaş alan AKP Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler istifa etmek zorunda kalmıştı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Güler, AKP Genel Merkezi’nin talebi üzerine Bolu Kadın Kolları Başkanlığı görevini de bıraktı.

BELEDİYE BÜNYESİNDEKİ 6 YERDEN MAAŞ ALIYORMUŞ!

Belediye ve bağlı şirketlerdeki incelemeler sürerken, 10 yıl önce itfaiye eri kadrosuyla işe alınan Serkan Ilgaz’ın özel kalem müdür vekilliği, insan kaynakları birim sorumluluğu, belediye bünyesindeki “Tabiatın Kalbi Bolu” şirketinin yönetim kurulu üyeliği, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı, belediye bilişim birim sorumluluğu ve halk ekmek fırın müdür vekilliği görevlerinin hepsini birden yürüttüğü belirlendi.

Bolu Belediyesi bünyesindeki Tabiatın Kalbi Bolu şirketinden 10 bin lira maaş aldığı belirtilen Serkan Ilgaz’ın, ayrıca 6 ayrı biriminden de ayrı ayrı maaşlar aldığı kaydedildi. Eski AKP’li belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’ın uzaktan akrabası olduğu öğrenilen Ilgaz, Tanju Özcan’ın talimatıyla 10 yıl önce göreve başladığı itfaiye eri kadrosuna gönderildi.

KAZA MASRAFLARINI DA BELEDİYEYE ÖDETMİŞ

Eşi Merve Ilgaz da Yazı İşleri Müdürlüğü kadrosunda görünen Serkan Ilgaz’ın Bolu dışında ikamet eden kız kardeşine de belediyede çalışıyor gibi gösterilip maaş ödendiği iddia edildi. Ilgaz’ın ayrıca belediyenin kiralık araçlarından biriyle Düzce’de kaza yaptığı, araçta meydana gelen hasarı ve kaza masraflarını belediyenin kasasından ödettirdiği belirlendi.

DAHA FAZLA