Eski ABD Başkanı Bush da Biden'ı tebrik etti, Trump'ı uyardı

Eski ABD Başkanı Bush da Biden'ı tebrik etti, Trump'ı uyardı

Eski ABD Başkanı George W. Bush, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ı tebrik ederek, Donald Trump'ın yenilgiyi kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Eski ABD Başkanı George W. Bush, ABD Başkanı seçilen Demokratların adayı Joe Biden'ı tebrik etti. Donald Trump'ın yenilgiyi kabul etmesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden ile konuştuğunu ifade eden Bush, kendisini tebrik ettiğini ve cumartesi gecesi Amerika halkına verdiği mesaj için teşekkür ettiğini söyledi.

Bush, "Siyasi farklılıklarımız olmasına rağmen, Joe Biden'ın ülkemize liderlik etme ve onu birleştirme fırsatını kazanan iyi bir adam olduğunu biliyorum" dedi.

Ayrıca, Başkan Yardımcılığına seçilen ilk kadın ve ilk siyah başkan yardımcısı olan Kamala Harris ile de temasta bulunduğunu söyleyen Bush, tarihi başkan yardımcısı seçimlerinden dolayı kendisini tebrik ettiğini söyledi.

Eski Başkan Bush, Biden'ın cumartesi günü kullandığı "Demokrat olarak seçimlere girdim ancak tüm Amerikalıları yöneteceğim" ifadelerine ilişkin ise, "Ona Başkan Trump ve Obama'ya borçlu olduğum her şeyi, yani başarısı için dualarımı ve elimden gelen her şekilde yardım edeceğime söz verdim" dedi.