Eşini usulsüz olarak işe alan eski rektör, kendine de 11 bin liralık ek maaş bağlamış!

Eşini usulsüz olarak işe alan eski rektör, kendine de 11 bin liralık ek maaş bağlamış!

Eşini usulsüz bir şekilde ensititü sekreterliği görevine getirdiği ortaya çıkınca görevden alınan Pamukkale Üniversitesi'nin eski rektörü Hüseyin Bağ'ın, üniversitenin ortak olduğu şirkete kendisini yönetici yaparak aylık 11 bin TL maaş aldığı ortaya çıktı.

Eşi Derya Bağ'ı usulsüz olarak bir ensititünün sekreteri yaptığını ortaya çıktıktan sonra Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) kararıyla görevden alınan Pamukkale Üniversitesi'nin eski rektörü Hüseyin Bağ'ın, üniversitenin ortak olduğu şirkete kendisini yönetici yaparak aylık 11 bin TL ek maaş aldığı ortaya çıktı.

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, Pamukkale Üniversitesi'nin eski rektörü Hüseyin Bağ'ın, kendisine ekstra maaş ödemesi sağladığı ortaya çıktı. Üniversitenin yüzde 73 hisseyle ortak olduğu Pamukkale Teknokent Yönetici Şirket'e kendisini genel müdür olarak atayan Bağ, bu sayede 11 bin lira ek kazanç elde etti. Bununla beraber, üniversitede bir öğretim üyesi de genel müdür yardımcısı yapılarak, ona da 9 bin lira ek maaş bağlandı.

Bağ'ın kendisine bağladığı ek maaş Sayıştay raporlarına da yansırken, üniversiteye ilişkin hazırlanan 2019 yılı denetim raporlarında bu uygulamanın 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na aykırı olduğu belirtildi. Kanuna göre, rektörün ve öğretim üyesinin kendilerine bu şekilde ek maaş bağlamasının usulsüz olduğu bildirildi.

'LİSANS DERECESİNDE ÜNİVERSİTE MEZUNUYUM'

Sayıştay'ın raporunda,  2019 yılı itibariyle rektörün ve öğretim üyesinin toplam 20 bin TL maaş aldığına dikkat çekildi. Bağ'ın kendisine bağladığı 11 bin liralık maaş bu yılın nisan ayında durduruldu. Görevden alınan rektör kendisini, 'Lisans derecesinde üniversite mezunuyum' diyerek savundu.

“Araştırmacı ve idari personel olarak yarı zamanlı görev alacakların kurumlarından izinli, sürekli olarak istihdam edileceklerin de kurumlarınca aylıksız izinli sayılmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verilen raporda şu ifadelere yer verildi:

“Her iki durumda da rektörün ve üniversitede görevli öğretim üyesine Pamukkale Teknokent Yönetici Şirketi’nden mevcut unvanları ile görev almaları uygun olmayacaktır. Her ne kadar rektöre ödenen maaş 2020 yılı içinde durdurulmuş olsa da öğretim üyesine ödenen genel müdür yardımcılığı maaşı devam etmekte olup, bununla birlikte 2019 yılı içerisinde genel müdür ve genel müdür yardımcılığı için rektör ile öğretim üyesine yapılan ödemeler için herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bu itibarla 2019 yılı için Pamukkale Teknokent Yönetici Şirketi’nde rektör ve öğretim üyesinin, genel müdür ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunamayacakları gibi bu görevlerinden dolayı maaş da alamayacakları değerlendirilmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Pamukkale Üniversitesi'nde rektörlük görevini üstlenen Bağ, eşi Derya Bağ'ı usulsüz bir şekilde ensititüde sekreter yapmıştı. Gelen tepkiler üzerine görevden alınan Derya Bağ görevden alınmış, Hüseyin Bağ daha sonra eşi için tekrardan adrese teslim ilan açmıştı. Olayın ardından YÖK Denetleme Kurulu, Bağ hakkında soruşturma başlatarak görevden uzaklaştırmıştı. Bağ'ın rektörlük görevi sonlandırılmıştı.