Eşinden şiddet gören kadın: İlla öldürmesi mi gerekiyor?

Eşinden şiddet gören kadın: İlla öldürmesi mi gerekiyor?

Şiddet gördüğü eşinin tutuklanmamasına isyan eden kadın "Daha önce de 3 kere uzaklaştırma verildi beni dövdü, illa öldürmesi mi gerekiyor?" dedi.

Kayseri'de, öğretmen A.K. (28); eşi Süleyman K. (29) tarafından darp edildi, burnu kırıldı. A.K., tedavisi yapıldıktan sonra darp raporu verilerek taburcu edildi. Eşi Süleyman K. için evden uzaklaştırma kararı verildi. A.K., uzaklaştırma kararının yeterli olmadığını söyleyerek, "Daha önce de 3 kez beni dövdü. 3'ünde de birer ay uzaklaştırma kararı verildi. İlla beni öldürmesi mi gerekiyor?" diyerek eşinin tutuklanması gerektiğini söyledi.

DHA'nın aktardığına göre; Kayseri'nin merkez Melikgazi ilçesi, İldem semtinde 3 Aralık'ta meydana gelen olayda, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı engelliler okulunda öğretmen, A.K., eşi Süleyman K. tarafından darp edilip, burnu kırıldı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılan kadın, tedavi altına alındı. Süleyman K. ise jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra evden 1 hafta uzaklaştırma kararı verilerek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'DÖRDÜNCÜ KEZ DÖVDÜ'

A. K., hastaneden taburcu olduktan sonra yaptığı açıklamada, "Bir öğretmenin, hiçbir insanın hazmetmeyeceği şeyler bunlar. Bazı şeylerin anlatılması gerekiyor. Yoksa bu olaylar daha da çok artış gösteriyor" dedi.

A.K., şöyle devam etti:

"Herkes elini vicdanına koysun. Bu kadınlar televizyonlara neden çıkıyor? 4'üncü defa yüzüm tanınmaz hale geldi. Hiçbir kadının kabul edemeyeceği şekilde şiddete maruz kaldım. Her şeye sabrettim. Bir kız evladım var, onun için katlandım ama olmazsa, olmuyormuş. Bu açıklamayı yapmamın sebebi eşimin sürekli 'Ne yapacaksın? Beni öldüremezsin. Git nereye istersen şikayet et. Seni öldüreceğim. Seni mahvedeceğim' demesinden dolayıdır."

A.K., eşinin şiddeti üzerine hiçbir şey yapılmadığını sadece 'uzaklaştırma kararı' verildiğini, karara rağmen yine eve geldiğini anlatarak şöyle devam etti:

"Beni darp ettiği 3 olayda da 1'er ay uzaklaştırma kararı alındı. Eşimi hapse atmalarını istedim, 'İlla beni öldürmesi mi gerekiyor?' dedim. Prosedürün böyle olduğunu söylediler. Daha fazla Ayşe, Fatmaların, kızımın canının yanmasını istemem. Ben, annemin ve bacılarımın canının yanmasını daha fazla istemiyorum. Gerekli ne varsa her yere başvuracağım. Anlattığım her şey delilli ve ispatlı."

A.K., eşinden boşanmak için darp raporu ve daha önceki şiddete ilişkin belgelerle aile mahkemesine başvurarak boşanma davası açacağını sözlerine ekledi.

DAHA FAZLA