Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden şahıs serbest

Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden şahıs serbest

Serbest bırakılan şahıs, Twitter hesabından “Durmak yok, yola devam” şeklinde paylaşım yaptı.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u öldürmekle tehdit eden ve dün ofisinin kapısına iki adet dana dili bırakan şahıs, bugün serbest bırakıldı. Şahıs hakkında adli kontrol şartı uygulandığı belirtildi.

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, sosyal medyada aşı karşıtları tarafından sık sık hedef alınıyordu. Dün, Esin Davutoğlu Şenol’un ofisinin önüne iki adet dana dili bırakıldı.

Kamera kayıtları aracılığıyla, eylemi yapan kişinin “Büyük Uyanış Derneği” üyesi Mustafa Yücel olduğu tespit edilmişti. Mustafa Yücel’in, kendisini sosyal medyada “operatör doktor” olarak tanıttığı ve daha önce Hürriyet’e verdiği bir röportajda “Rusya’da eğitim aldığını” iddia ettiği de ortaya çıkmıştı.

TEHDİTLERE DEVAM ETTİ

Diken’e konuşan Esin Davutoğlu Şenol, ifadesi alınmak üzere Eskişehir Adliyesi’ne çağrılan şahsın serbest bırakıldığını doğruladı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahıs, Twitter hesabından “Durmak yok, yola devam” şeklinde bir tweet attı.

‘AVLAMAK’ İÇİN BEKLEMİŞ

Öte yandan, kendisini sosyal medyada “avcı” olarak isimlendiren ve silahlı pozlar veren şahıs, Esin Davutoğlu Şenol’un ofisinin olduğu binaya gelip profesörü “avlamak için beklediğini” de paylaşmıştı.

Aşı karşıtları tarafından uzun süredir tehditler alan Esin Davutoğlu Şenol, olaydan sonra koruma talep etmişti.