Esin Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit eden zanlı, elektronik kelepçesini kırdı

Esin Davutoğlu Şenol’u ölümle tehdit eden zanlı, elektronik kelepçesini kırdı

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’a “kendi tedbirlerini sıkılaştırması gerektiği” söylendi.

Nüket Gelegen

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, kendisini ölümle tehdit eden ve daha önce kapısına dana dili bırakan Mustafa Yücel'in elektronik kelepçesini kırdığını sosyal medya hesabından açıkladı. Asayiş İzleme Birimi’nin “kendi tedbirlerini sıkılaştırmasını” söylediğini belirten Esin Davutoğlu Şenol, hukuki süreci kastederek “Neyi beklediklerini bilmiyoruz” dedi.

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, sosyal medyada aşı karşıtları tarafından bir süredir hedef alınıyordu. Mustafa Yücel isimli zanlı hakkında, Esin Davutoğlu Şenol’u Twitter’da ölümle tehdit ettiği ve ofisinin kapısına iki adet dana dili bıraktığı için elektronik kelepçe kararı verilmişti.

Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Mustafa Yücel’in elektronik kelepçesini kırdığını ve bu sebeple “tedbirlerini sıkılaştırması” konusunda uyarıldığını açıkladı.

‘ZANLININ ADALET İLE DALGA GEÇMESİNİ İZLİYORUZ’

Esin Davutoğlu Şenol, söz konusu paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“29 Temmuz’dan beri bir zanlının adli tatile takılan adalet ile dalga geçmesini izliyoruz. Bugün itibarıyla Asayiş İzleme Birimi’nce zanlının ‘elektronik kelepçesini kırdığı ve izlemden düştüğü, yeni kelepçe siparişi verildiği, adli makamlara bilgi verildiği bilgisi verilerek kendi tedbirlerimi sıkılaştırmam gerektiği’ söylendi.

DOSYAYA HER GÜN YENİ SUÇLAR EKLENİYOR

Daha önce karar ile kelepçe uygulanması arasında 10 gün geçmiş; zanlı o sırada, Ankara, Eskişehir, Diyarbakır, eski bakan, cumhurbaşkanı danışmanları ile isim ve yer etiketleyerek paylaşımlar yapmıştı. Avukatım her gün dosyaya delil karartma, telefon ve tweet ile tehdit, başka kimseleri tehdit suçlarını ekliyor.

Bekliyorum, bekliyoruz. Neyi beklediklerini bilmiyoruz. Adalet bekliyoruz.”

‘KELEPÇE KASITLI OLARAK KIRILMIŞ’

Esin Davutoğlu Şenol, Mustafa Yücel ile ilgili son durumu İleri’ye değerlendirdi:

“Zanlı, izlemden düştükten sonra emniyet kendisini aramış, zanlı ‘Suya soktum’ demiş. Bunun üzerine jandarma adrese gitmiş ve kelepçenin kasıtlı olarak kırıldığını tespit etmiş. Tutanak tutulmuş ve savcılık ile ve Aile Mahkemesi’ne telefonla iletilmiş. Ancak konuyla ilgili bir hukuki işlem başlatılması için tutanak ve yazıların ‘elden ulaşması’ gerekiyor.

‘SÜREÇ YAVAŞ İŞLİYOR’

Süreç daha önce olduğu gibi şimdi de yavaş işliyor, daha önce de elektronik kelepçe kararı çıktıktan sonra kararı uygulanması 10 gün sürmüştü. Oysaki kelepçenin kırılmasının doğrudan ve hızlıca tutuklanma sürecine dönüşmesi lazım, çünkü zanlı ne kadar tehlikeli olduğunu hiç çekinmeden sergiliyor.

‘KORKMUYORUM, ÖFKELİYİM’

Bana bu süreçte kendimi korumam önerildi. Korkuyorum diyemem, kişisel olarak da dikkatliyim ama çok öfkeliyim. Adalet sisteminin mevcut hali, söz konusu zanlı gibi başka insanların başka bilim insanları için tehdit oluşturmasına ön ayak oluyor.

‘AKILLARA DURGUNLUK VEREN BİR DURUM’

Süreç işletilmiyor, kolluk dosyayı hazırlıyor ama adli tatil gerekçe gösterilerek işlem yapılması yavaşlatılıyor. Akıllara durgunluk veren bir durum, ben yoğun bakım sorumlusu olsam ‘tatil’ deyip görevi bırakabilir miyim?

‘SAĞLIK BAKANI TEK KELİME ETMEDİ’

Tüm süreç boyunca, ‘kendi mahalleleri’ ile ilgili her konuda çıkıp konuşan iktidardan sağlık bakanı çıkıp konuyla ilgili bir cümle bile etmedi. Bu yüzden de çok öfkeliyim.