Eşi rüşvetten ceza alan AKP'li vekil: 'Adaletsizlik olduğu açık'

Eşi rüşvetten ceza alan AKP'li vekil: 'Adaletsizlik olduğu açık'

Emine Zeybek'in eski savcı olan eşi Faruk Sarıoğlu ceza almıştı.

Eski savcı Faruk Sarıoğlu, "rüşvete aracılık etmek"ten 2,5 yıl ceza alırken, AKP Milletvekili eşi Emine Zeybek, yargı kararında adaletsizlik olduğunu söyledi.

AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek'in eski savcı eşi Faruk Sarıoğlu, 2019'da Erzurum'un Aşkale ilçesinde yakalanan bir ton 535 kilo eroine ilişkin kaçakçılık davasında "rüşvete aracılık ettiği" iddiasıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından 2,5 yıl hapse mahkum edildi.

'ART NİYET ARIYORUM'

Sözcü'den Veli Toprak'a konuşan ve rüşveti yalanlayan AKP'li Emine Zeybek, 30 yıl avukatlık yaptığını söyledi ve "Boşuna 30 yıl bu mesleği yapmışım. Diplomamı yakasım geliyor. Art niyet arıyorum, burada bir adaletsizlik olduğu açık" savunmasında bulundu. 

'YOL AYRIMI' AÇIKLAMASI

"Bu karardan sonra siyaseten bir yol ayrımına mı geldiniz?" sorusunu da yanıtlayan Zeybek, "Bu kararı verecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız" dedi.

'BİZE GÖRE HİÇBİR DELİ YOK'

Rüşvet cezasına ilişkin "Biz bu mahkeme kararı doğru bulmuyoruz, sonuna kadar gideceğiz" diyen Zeybek, "Gerekçeli karar açıklandıktan sonra Ceza Genel Kurulu'na itiraz edilecek. Bize göre hiçbir delil, belge, kayıt yok. Ortada bir rüşvet yok, para yok. Sadece karşı tarafın (savcı) 'Bana teklif etti' diye beyanı var. Bu beyanı ispatlayacak hiçbir delil yok. Eşim de savcılık yaptı, o tarihte de savcı. 'Ben böyle bir şey söylemedim' diyor. Hukukta genel kaide var; iddia sahibi iddiasını ispatlaması lazım. Allah kimsenin başına vermesin.  Mal varlıklarımızı da araştırsınlar. Rüşvet varsa malının mülkünün olması lazım" ifadelerini kullandı.