Esenyurt'ta mahalleliler ile Suriyeliler arasında kavga: 4 yaralı

Esenyurt'ta mahalleliler ile Suriyeliler arasında kavga: 4 yaralı

İstanbul Esenyurt'ta Suriyelilere ait işyerlerine saldırı düzenlendi. Linç girişimi sırasında kalabalık bir grup 'Burası Türkiye' sloganını atarak yürüyüş yaptı.

İstanbul Esenyurt'ta Suriyelilere ait işyerlerine kitlesel saldırı gerçekleşti. Sosyal medyadaki görüntülerde çok sayıda kişinin olaya karıştığı ve polisin de bölgede bulunduğu görülüyor. 

Alınan bilgiye göre ilçede Suriyeli sığınmacılar ile "bıçaklı sopalı" kavga yaşandı. Ardından Suriyelileri hedef alan kitlesel saldırı başladı.

Henüz kavganın çıkış nedeni bilinmezken, iddiaya göre çıkan olaylarda, Suriyelilere ait iş yerlerinin tahrip edildiği de ifade edildi. Görüntülerde, vatandaşların kalabalık gruplar halinde toplandığı da fark edilirken, polisin olaylara müdahale ettiği belirtildi.

Olayın çıkış yeri ise Bağlarçeşme Mahallesi. Olaylarda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor. Yaralananlar 112 Acil ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Linç girişimi sırasında kalabalık bir grup “Burası Türkiye” sloganını atarak yürüyüş yaptı.

İlçe merkezinde TOMA’lar ve çevik kuvvet ekipleri bekletilirken, gerginlik sürüyor. Polis ekipleri ilçe meydanını ablukaya alarak giriş çıkışlara izin vermiyor.