Esenler Otogarı'ndaki yıkıma ilişkin İBB'den açıklama

Esenler Otogarı'ndaki yıkıma ilişkin İBB'den açıklama

İBB'nin devraldığı Esenler Otogarı'nda yıkım ve temizlik çalışmaları 1 Ekim'de başladı. Bugün yapılan açıklamada "Yıkılan yerler arasında sağlıklı şartlarda işleyen işletmeler bulunmamaktadır'' denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) devraldığı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda (Esenler Otogarı) yıkım ve temizlik çalışmaları 1 Ekim'de başladı. İBB'den bugün yapılan açıklamada "Yıkılan yerler arasında sağlıklı şartlarda işleyen işletmeler bulunmamaktadır. Esnafın olduğu, ticaretin yapıldığı, sağlıklı şartlarda hizmetin verildiği yerlerde herhangi bir yıkım uygulaması yapılmamaktadır" denildi.

Bazı dükkan sahipleri kendilerine tebligat gelmeden ve yer gösterilmeden iş yerlerinin yıkıldığını öne sürerken İBB'den konuyla ilgili yaptığı açıklamada sözleşmesi bulunmayan bu kişilere yapılan uyarılara rağmen dükkanların boşaltılmadığı ve yıkımların gerçekleştirildiği ifade edilmişti.

'MÜLK SAHİBİ İBB'

İBB Basın Danışmanlığı tarafından yapılan açıklamada,15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın mülk sahibinin 5 Mayıs 2019 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu hatırlatılırken "İBB, otogardaki metruk, sağlıksız koşular taşıyan ve tehlike arz eden binaları tespit ederek yıkımını gerçekleştirmektedir" denildi.

'GÜVENLİ HALE GETİRME ÇALIŞMASI'

Yıkılan yerlerin metruk, boş, kimsesizlerin kaldığı veya izinsiz depo olarak kullanılan yerler olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Tuvalet ihtiyaçlarının bile giderilemediği bu alanlarda alenen uyuşturucu ve taciz gibi ağır suçların işlendiği Emniyet mensupları tarafından tespit edilmiştir. Bu gerçekten yola çıkan İBB, yıkımları otogarı iyileştirme, düzene sokma ve güvenli hale getirme çalışmasının bir parçası olarak gerçekleştiriliyor.

Yıkımların ardından İBB İSTAÇ ekipleri çalışmaya başlayarak temizlik ve hijyen çalışması yapıyor. Yıkılan yerler arasında sağlıklı şartlarda işleyen işletmeler bulunmamaktadır. Esnafın olduğu, ticaretin yapıldığı, sağlıklı şartlarda hizmetin verildiği yerlerde herhangi bir yıkım uygulaması yapılmamaktadır.

İBB, yıkılan binaların yasal olarak sahipleri veya kiracıları olmadığı için mevzuat gereği yazılı bir tebligat gönderememektedir. Bu nedenle tebligat sözlü ve otogara asılan büyük afişlerle yapılmaktadır.

Yıkımlar, İBB Emlak Müdürlüğü’nün kontrolünde İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir.''

DAHA FAZLA