Esad'dan Afrin açıklaması

Esad'dan Afrin açıklaması

Esad Afrin’e yönelik olarak başlatılan operasyona ilişkin, “Dışarıdan saldırı söz konusuysa, Suriye ordusunun diğer yerlerde teröristlerle savaşırken toplumun çeşitli kesimlerinin birleşmesi normal bir durum” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, hükümet ordusunun diğer cephelerde savaşırken milislerin Afrin’e gelişlerinin doğal olduğunu söyledi. Esad ayrıca, Batı ülkelerinin Suriye’de kimyasal silah kullanımı konusunu Suriye ordusuna hava saldırıları düzenlemek amacıyla kullanıldığını söyledi.

‘NORMAL BİR DURUM’

AKP’nin ÖSO ve TSK ile birlikte Afrin’e yönelik başlattığı saldırının arından Suriye Ordusu’na bağlı halk güçleri Afrin’e girmişti.

Esad, basın dairesi üzerinden konuya ilişkin yayınladığı açıklamada, “Halk güçlerinin Afrin’e gelişi doğaldır, dışarıdan saldırı söz konusuysa, Suriye ordusunun diğer yerlerde teröristlerle savaşırken toplumun çeşitli kesimlerinin birleşmesi normal bir durum” diye konuştu. 

‘KİMYASAL SİLAH SUÇLAMALARI SURİYE ORDUSUNA SALDIRMAK İÇİN KULLANILIYOR'

Kimyasal silah iddialarına ilişkin ise Esad, "Kimyasal silah konusu, Batı'nın yalanlar sözlüğündeki terimlerden biri oldu. Bu, Suriye ordusuna hava saldırısı düzenlemek için kullanılan bir şantaj malzemesinden başka bir şey değil" diye konuştu.