Esad: Sorulması gereken bir soru var, Bağdadi gerçekten öldürüldü mü?

Esad: Sorulması gereken bir soru var, Bağdadi gerçekten öldürüldü mü?

Suriye Devlet Başkanı Esad, Bağdadi'nin ölümüne ilişkin ABD Başkanı Trump tarafından yapılan açıklamayı 'şaka' olarak nitelendirdi ve ''Bağdadi gerçekten öldürüldü mü?'' diye sordu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, daha önce yaptığı açıklamalarda IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ölümüne şüpheyle yakalştığını belirtmişti. Konuya ilişkin yeni bir açıklama yapan Esad, sorulması gereken bir soru var diyerek, ''Bağdadi gerçekten öldürüldü mü?'' dedi. 

'BU ETKİLEYİCİ OYUN GERÇEKTEN OYNANDI MI?'

Paris Match'e konuşan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Bağdadi'nin öldürülmesi sonrası katkılarından dolayı Suriye'ye teşekkür etmesine ilişkin, "Trump, IŞİD liderinin yok edilmesine katkı nedeniyle Suriye'ye teşekkür ettiğinde şaka yaptı. Bu, Trump'ın şakalarından biri" diyen Esad, şunları söyledi:

"Bu konuyu (Suriye'nin ABD'ye Bağdadi hakkında istihbarat sağlayıp sağlamadığı konusu) ne zaman gündeme getirseler gülüyorum. Zira sorulması gereken çok daha önemli bir soru var: Bağdadi gerçekten öldürüldü mü? ABD'liler tarafından sahnelenen bu etkileyici oyun gerçekte meydana geldi mi?" ifadelerini kullandı.

'BİZ ONUN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANMIYORUZ'

Esad, daha önceki açıklamasında Şam'ın Bağdadi'nin öldürülmesi konusunda ABD ile iletişime geçmediğini ve kanıtlar sunulana dek onun gerçekten öldürüldüğüne inanmayacağını belirterek, şunları söylemişti:

''Bağdadi, rolünü oynamak üzere ABD tarafından hazırlandı ve biz onun öldürüldüğüne inanmıyoruz. Belki gerçekten öldürülmüştür ancak asıl konu, ABD'nin bu ölüm üzerinden son yıllarda teröre verdiği desteği gölgeleyip kendisini aklama çabasıdır. Saddam Hüseyin yakalandığında onu gösterdiler, idam edilme görüntülerini yayınladılar. Çocukları öldürüldüğünde de görüntülerini yayınladılar. Aynı şey Kaddafi için de geçerli. Ayrıca, Bin Ladin'in cesedini neden göstermediler, Bağdadi'nin cesedini neden göstermiyorlar? Bu, ABD'nin teröre karşı olduğunu gösteren bir yalan hikâyedir.''