Esad: Erdoğan ile IŞİD'in ideolojileri arasında fark yoktur

Esad: Erdoğan ile IŞİD'in ideolojileri arasında fark yoktur

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, "Erdoğan ile IŞİD ve Nusra Cephesi’nin ideolojileri arasında fark yoktur" dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad, Belarus merkezli ONT kanalı ile bir röportaj gerçekleştirdiği röportajda, " İhvancı ve vahhabi ideolojiye sahip Recep Tayyip Erdoğan, Al Suud ve Al Tani rejimleri ile IŞİD ve Nusra Cephesi arasında ideolojik açıdan hiçbir farkın olmadığını" söyledi.

Al Masdar'ın aktardığına göre, Suriye ordusunun radikal ideolojiye sahip terör ve işverenlerine karşı savaştığını belirten Esad, IŞİD, Nusra Cephesi ve Müslüman Kardeşlerin ideolojileri arasında hiçbir farkın olmadığını söyleyerek, Recep Tayyip Erdoğan’ın da Müslüman Kardeşlerin ideolojisine sahip olduğunu, dolayısıyla tüm bunları birbirinden ayırmanın mümkün olmadığını ifade etti.

'TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN GARANTÖRÜ'

Esad, Astana görüşmeleri ile ilgili olarak ise, Rusya’nın, ardından da İran ve Türkiye’nin sağladıkları garantörlükle Suriye’de meşru devlet ile terör örgütleri arasında dolaylı görüşmelerin yapıldığını belirtti. Esad, bu görüşmelerde Rusya ve İran’ın Suriye’de meşru devletin garantörü oldukları gibi Türkiye’nin de terör örgütlerin garantörü olduğunu vurguladı.

'DÜNYA SÖMÜRÜCÜ VE HEGEMONYACI GÜÇLER TARAFINDAN YÖNETİLİYOR'

Dünyanın hegemonyacı, sömürücü ve despot bir kısım güçler tarafından yönetildiğini belirten Esad, bir kısım devletlerin resmi ve halk düzeyinde Suriye’de yaşananların gerçeğini bilmelerine rağmen bu hegemonyacı güçlerden korkuları nedeniyle seslerini bile çıkarmadıklarını ifade etti. Esad Batılıların kendi politikalarına ve planlarına uymayan tüm devletleri demokratik olmayan şer devletleri olarak nitelendirdiklerini ifade etti.