Esad Duma halkıyla buluştu: Hiçbir vatandaşımızdan vazgeçmeyiz

Esad Duma halkıyla buluştu: Hiçbir vatandaşımızdan vazgeçmeyiz

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Doğu Guta’da bulunan Duma bölgesindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

İleri Haber

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Ceyşul İslam Ceyş-ül İslam adlı çetenin farklı bölgelerden kaçırıp getirerek Duma bölgesinde rehin tutmasının ardından son iki gün içinde Suriye ordusu tarafından kurtarılanların arasında çocuklarını bulamayanların aileleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Esad, teröristler tarafından kaçırılan vatandaşları kurtarmanın sadece insani bir mesele olmadığını, aynı zamdan ulusal bir mesele olduğunu belirtti.

‘HİÇBİR VATANDAŞIMIZDAN VAZGEÇMEYİZ’

Devletin bu temelde hareket ettiğine dikkat çeken Esad, kaçırılmış ya da kayıp hiçbir vatandaştan vazgeçmenin kesinlikle mümkün olmadığını, hayatta olması halinde ne pahasına olursa olsun bu vatandaşların kurtarılacağını vurguladı.

KAYIP VATANDAŞLAR ÖNCELİĞİMİZ’

Kaçırılmış ya da kayıp vatandaşların meselesinin istisnasız tüm kurumlarıyla devletin temel önceliği olduğunu vurgulayan Esad, kayıp her vatandaş hakkında bilgi edinme ve kurtarmada hiçbir çabanın kesinlikle esirgenmeyeceğinin altını çizdi.

DUMALI AİLELER: GÜVENİMİZ TAM

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre çeteler tarafından çocukları kaçırılan aileler ise görüşmede, evlatları hakkında bilgi edinme ve onları kurtarmada devletin gösterdiği özen ve harcadığı çaba konusunda büyük ve sabit bir güvenleri olduğunu ifade etti.

ESAD: ORDUMUZ FEDAKARCA ÇALIŞIYOR

Esad gerek daha önce farklı bölgelerde gerekse son iki günde Duma’da kurtarılan vatandaşların ordu birliklerimizin fedakarlıkları ve kahramanlıkları sayesinde kurtarıldıklarını vurgularken, Suriye ordusunun Suriye ve halkı için bulunduğu fedakarlıklara dikkat çekti.

DUMA

Duma bölgesi silahlı grupların Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde elinde tuttuğu son bölgeydi. Silahlı grupların son yılların en büyük yenilgisini aldığı bölge Suriye ordusu tarafından kontrol altına alınmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezi yöneticisi Yuriy Yevtuşenko, Ceyşul İslam’ın 8 bin militanının Doğu Guta’dan tahliyesinin edilmesinin planlandığını açıklamıştı. Yevtuşenko, “Duma’daki çatışmalara son verildi. Militanların ve aile fertlerinin tahliye edilmesi için Duma’ya 100 otobüsten oluşan bir konvoy giriş yaptı, ilk grup bu otobüslerle tahliye edilecek. Toplamda 8 bine kadar militanın ve aile fertlerinden yaklaşık 40 bin kişinin çıkarılması planlanıyor” demişti.

'TAHLİYENİN BAŞLAMASI HERHANGİ BİR KİMYASAL SİLAHIN KULLANILMADIĞINI BİR KEZ DAHA KANITLIYOR'

Tümgeneral Yevtuşenko, militanların tahliye operasyonunun başlamasının bu bölgede herhangi bir kimyasal silahın kullanılmadığını bir kez daha kanıtladığını ve Batı’nın Şam'a yönelttiği tüm suçlamaların uydurma haberden başka bir şey olmadığını söylemişti.