Esad: Batılı güçlerin Suriye'ye yönelik planları yıkılacak

Esad: Batılı güçlerin Suriye'ye yönelik planları yıkılacak

Partisinin etkinliğinde konuşan Esad, İdlib'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Esad, "Bu eyalet teröristlerin kontrolünde olan diğer eyaletler gibi devletin kontrolü altına dönecek" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İdlib’le ilgili yaptığı açıklamada, “Suriyelilerin mücadeleyi kazanması, onların (Batılı güçlerin) Suriye'ye yönelik planların yıkılmasına yol açacak" dedi.

Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre, Baas Partisi’nin etkinliğinde konuşan Esad, "İdlib için verilen mücadeleyle ilgili olarak son zamanlarda gözlemlenen Batılı ülkelerin histerisi, onun kendileri için kader belirleyici nitelikte olmasından kaynaklanıyor, zira Suriyelilerin mücadeleyi kazanması, onların Suriye'ye yönelik planların yıkılmasına yol açacak" ifadelerini kullandı.

‘KONTROLÜMÜZ ALTINA DÖNECEK’

İdlib konusunda varılan anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Esad, Şam'ın bu konudaki tutumun net olduğunu kaydetti. "Bu eyalet, teröristlerin kontrolünde olan diğer eyaletler gibi devletin kontrolü altına dönecek" dedi.