Erzurum’da ahırın çatısı çöktü: Ölü ve yaralılar var

Erzurum’da ahırın çatısı çöktü: Ölü ve yaralılar var

Erzurum'da bir ahırın çatısının çökmesi sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Erzurum’un Tortum ilçesinde bir ahırın çatısının çökmesi sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Çatıdaki demir ve ahşap malzemeler ile toprağın zemine düştüğü olayda, Muhammed Ali Aydın (35); Mahmut Özdemir (39); Osman Karanfil (59); Muhammed Deniz (27); Hasan Küçük (32); Mithat Çelik (60); Atilla Özçelik (35); Muhammed Bıçakçı (30) yaralandı. 

Bölgeye çok sayıda jandarmanın yanı sıra sağlık, UMKE, itfaiye, belediye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri gönderildi.

Sağlık görevlilerince yapılan incelemede enkaz altında kalanlardan Mahmut Özdemir’in olay yerinde yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Ambulansla hastaneye sevk edilen diğer 7 kişiden Muhammed Ali Aydın da yolda hayatını kaybetti.

Hastanede tedavisi süren 6 yaralıdan 2’sinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

ÇATI ÜZERİNE TOPRAK ATILIRKEN ÇÖKTÜ

Enkaz kaldırma çalışmaları halen devam eden söz konusu ahırın çatısının onarım ve genişletme çalışmaları sonrası üzerine toprak atılması sırasında ray demirlerinin eğilmesiyle çöktüğü ve olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Olayın ardından Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider ve cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kaymakam Yazıcı, yaptığı açıklamada, “İlçemizde yaşanan elim olayda 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 vatandaşımız da yaralandı. Ölen vatandaşlarımızdan birisi olay yerinde, diğeri ise ambulansla hastaneye sevk edilirken sağlık görevlilerimizin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.” dedi.