Erzincan’daki maden faciasında dördüncü gün: Kayıp 9 işçi aranıyor

Erzincan’daki maden faciasında dördüncü gün: Kayıp 9 işçi aranıyor

Arama çalışmaları sırasında, bazı noktalarda metal yoğunluğuna rastlanıldı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat günü meydana gelen toprak kaymasının ardından toprak altında kalan 9 işçi için arama çalışmaları dördüncü devam ediyor.

İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat günü saat 14.30 sıralarında toprak kayması meydana gelmiş, yaşanan facianın ardından siyanürlü solüsyon ile toprağın madenin çevresine yayıldığı ve 9 işçiye ulaşılamadığı bildirilmişti.

Altın madeninde meydana gelen toprak kaymasına ilişkin sorumluluğu bulunan ve aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 8 kişi ise gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edilirken, toprak altında kalan 9 işçiye ise halen ulaşılamadı. Arama çalışmalarının, dördüncü gününde 2 bin 722 personel, 796 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 dron, 1 georadar, 5 yer altı radarıyla sürdürüldüğü aktarıldı. 

BAZI NOKTALARDA METAL YOĞUNLUĞU TESPİT EDİLDİ

Öte yandan, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü uzmanlarının, yerin yaklaşık 30 metre altını görüntüleyebilen metale duyarlı dronlar kullanarak işçilerin içerisinde bulunduğu düşünülen konteyner ve araçların yerini tespit etmeye çaıştığı bildirildi. Çalışmalar sırasında teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildiği ve ekiplerin bu bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırdığı öğrenildi.