Ertuğrul Özkök, Saray bülteninde çalışmaktan pek memnun

Ertuğrul Özkök, Saray bülteninde çalışmaktan pek memnun

Ertuğrul Özkök bugünkü yayınlanan yazısında, Hürriyet gazetesinde yayınlanan ve İbrahim Kalın'ın yanıtlandırdığı iddia edilen mülakatı eleştiren Faruk Bildirici'ye yanıt verirken, "Bu soruyu o sormuş bu sormuş ne fark eder..." dedi.

İleri Haber

AKP'ye yakınlığı ile bilinen yandaş Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü köşe yazısında, Hürriyet gazetesinde dün yayınlanan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanıtlandırdığı iddia edilen “10 Soruda İslamofobi” mülakatına, "Gazetecilik değil, halkla ilişkiler metni" eleştirisi getiren Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'ye "Kimse sormadan Cumhurbaşkanlığı kendiliğinden bu mesajı vermek istemiş... Bu soruyu o sormuş bu sormuş ne fark eder..." diyerek yanıt verdi. Özkök böylece dün yayınlanan metinde soru ve cevapların aynı kalemden çıktığını teyit etmiş oldu.

Ertuğrul Özkök yazısında şu ifadeleri kullandı:

Beklerdim ki herkes çıkacak “Helal olsun İbrahim Kalın” diyecek...

“Helal olsun Hürriyet böyle bir mülakatı yayınladın” diyecek...

Ama ne görüyorum...

Bunu demedikleri gibi, “Ombudsman” adıyla yazılar yazan bir arkadaşımız, Hürriyet’i eleştiriyor...

Neymiş bu bir mülakat değil, yazılıp verilmiş bir metinmiş...

*

İyi de kardeşim bir de şöyle düşün...

Bu daha da iyi değil mi...

Kimse sormadan Cumhurbaşkanlığı kendiliğinden bu mesajı vermek istemiş...

Bu soruyu o sormuş bu sormuş ne fark eder...

NE OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesi dün, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanıt verdiğini iddia ettiği “10 Soruda İslamofobi” başlıklı bir mülakat yayınlamıştı. 

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ise Hürriyet'te, Kalın'ın açıklamalarının yer aldığı sayfayı paylaşarak "Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile söyleşi yapılmamış, bir gazeteci imzası da yok. Soru ve yanıtlar aynı kalemden çıkmış" demişti.

Bildirici Twitter hesabından şu uyarıda bulunmuştu:

"Hürriyet Okuru dikkat! '10 soruda İslamofobi' başlıklı 12. Sayfadaki metin, gazetecilik değil, halkla ilişkiler metni. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile söyleşi yapılmamış, bir gazeteci imzası da yok. Soru ve yanıtlar aynı kalemden çıkmış. Fark etmemiş olabilirsiniz, uyarıyorum."