Ermenistan'da askerler de eylemlere destek için sokağa çıktı

Ermenistan'da askerler de eylemlere destek için sokağa çıktı

Ermenistan'da Başbakan Sarkisyan protestolarına askerler de üniformalarıyla katıldı.

Ermenistan'da eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın başbakan olmasını engellemek için başlayan ve Sarkisyan başbakan seçildikten sonra devam eden protesto gösterilerine onlarca askerin de dahil olduğu belirtildi.

Sputnik muhabirinin Erivan'dan aktardığına göre, bir dizi asker eylemcilerin safına katılarak yürüdü. Bir asker, askerlik görevlerine devam ettiklerini ve üzerlerinde silah bulunmadığını söyledi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Ermenistan Savunma Bakanlığı, askerlerin gösterilere katılmasını kınarken görev yerlerini terk eden askerlerle ilgili gereken önlemlerin alınacağını belirtti.

PROTESTOLAR 11. GÜNÜNDE

Ermeni muhaliflerin protestosu başkent Erivan'da 11. günde devam ediyor. Göstericiler, protestoların lideri olarak kabul edilen Nikol Paşinyan olmadan devam ediyor. Paşinyan, diğer muhalif liderler Ararat Mirzoyan ve Sasun Mikaelyan'la birlikte gözaltına alınmıştı.

200 KİŞİ GÖZALTINDA

Dün muhalefetin liderlerinden Nikol Paşinyan, Sarkisyan ile görüşmüş ancak görüşmeden sonuç çıkmayınca protestolar daha da artmıştı. Dünden bu yana aralarında Paşinyan’ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı.

PESKOV: RUS MÜDAHELESİNDEN SÖZ ETMEK YERSİZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugünkü basın toplantısında, gösterilerle ilgili soruları yanıtladı. Yaşanan gelişmeleri Ermanistan'ın iç işleri olarak niteleyen Peskov, Rusya'nın müdahalesine ilişkin farazi muhakamelerin yersiz olduğunu söyledi. Rusya'nın gösterilere ne aşamada müdahale edebileceği sorusu üzerine Peskov, "Neden Moskova müdahalede bulunsun? Bu konuda farazi muhakemeler yapmak yersiz" yanıtını verdi.

İLERİ HATIRLATIYOR

Ermenistan'da 2008-2018 arası iki dönem yaptığı cumhurbaşkanlığını maksimum görev süresi dolduğu için geçen hafta bırakmak zorunda kalan Serj Sarkisyan'ın parlamentodaki oylamada başbakan seçilmesinin yankıları sürüyor.

Hükümet karşıtı gösterilerin on birinci gününe girdiği ülkede, başkent Erivan'da protestocularla güvenlik güçleri arasında zaman zaman çatışmalar yaşandığı belirtiliyor. Gözaltına alınan 200 kişi arasında muhalif Sivil Sözleşme Partisi lideri Nikol Paşinyan da bulunuyor.