Ermenistan 'Türkiye uçağımızı vurdu' dedi, Fahrettin Altun'dan yalanlama geldi

Ermenistan 'Türkiye uçağımızı vurdu' dedi, Fahrettin Altun'dan yalanlama geldi

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Türkiye'ye ait F-16'nın, Ermenistan'ın Su-25 savaş uçağını vurduğunu açıkladı. Açıklamada pilotun hayatını kaybettiği belirtildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Türkiye'ye ait F-16'nın, Ermenistan'ın Su-25 savaş uçağını vurduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan verilen yanıtta ise “Ermenistan'a ait savaş uçağını biz vurmadık” denildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ'da yaşanan çatışmalar sürerken, Saray'dan gelen savaş tehditleri de devam ediyor. Bu tabloda bugün Ermenistan Svaunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, Türkiye'ye ait bir F-16'nın Ermenistan ordusuna bağlı Su-25 savaş uçağını vurduğunu duyurdu. Açıklamada pilotun hayatını kaybettiği öne sürüldü.

FAHRETTİN ALTUN: BİZ VURMADIK

Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yanıt verdi. Ermenistan’ın iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne süren Altun, “Ermenistan'a ait savaş uçağını biz vurmadık” dedi.

AZERBAYCAN: ARAZİMİZDE F-16 YOK

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise “Azerbaycan arazisinde F-16 savaş uçağı yoktur” denildi.