Ermenistan Dışişleri Bakanlığı: Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri yasadışı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı: Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri yasadışı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine ilişkin yapılan açıklamada eylemlerinin 'yasadışı' ve 'kışkırtıcı' olduğu ifade edildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'nin eylemlerinin 'yasadışı' ve 'kışkırtıcı' olduğu belirtilen açıklamada "Ege Denizi ve Doğu Akdeniz bölgesindeki son gelişmeleri ve askeri deniz seferberliğini dikkatle izliyoruz" denildi.

Açıklamada, “Türkiye'nin yasadışı ve kışkırtıcı eylemleri sonucu Ege Denizi ve Doğu Akdeniz bölgesindeki son gelişmeleri ve askeri deniz seferberliğini dikkatle izliyoruz. Doğu Akdeniz’deki bu istikrarsızlaştırıcı tutum, Türkiye'nin komşu bölgelerde tutarlı bir şekilde sürdürdüğü saldırgan ve yayılmacı politikalarını gösteriyor”  denildi.

Açıklamada ayrıca “Türkiye'yi gerginliği azaltmaya, uluslararası hukuka saygı göstermeye ve Yunanistan ile Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgelerindeki tüm faaliyetlerini askıya almaya yönelik adımlar atmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.