Garo Paylan'dan Dışişleri'ne çağrı: Bu savaşın kazananı olmaz!

Garo Paylan'dan Dışişleri'ne çağrı: Bu savaşın kazananı olmaz!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sınırda yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren sivillerin ve yaralananların olduğunu duyurdu

Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir süredir sakinlik hakimken, sınırda çatışmalar yeniden başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun saat 06.00 sularında cephe hattı boyunca Azerbaycan ordusu ve sivil yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırdığını duyurdu.

Çıkan çatışmalarda  Ağdam’ın Çıraklı  ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Terter’in Gapanlı ve Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken, sivil yerleşim yerleri ve alt yapıları da zarar gördü. 

Sivil ve askeri kayıpların netleştirildiği bildirilirken, Azerbaycan ordusunun da cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için misilleme tedbirlerinde bulunduğu bildirildi.

PAYLAN: BU SAVAŞIN KAZANANI OLMAZ

HDP Milletvekili Garo Paylan, iki ülke arasında yaşanan çatışmalara ilişkin Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulundu. Paylan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Karabağ’da, Ermeni Azeri güçleri arasında büyük çaplı çatışmalar oluyor. Ülkemiz, bu yangına benzin döken taraf olmaktan vazgeçmelidir. Bu savaşın kazananı olmaz! Ama kaybedeni, Ermeni ve Azeri halkları olacaktır. Ateşkesin sağlanması için sorumluluk alalım."  ifadelerini kullandı.