Ermenistan-Azerbaycan ateşkesine rağmen Gence'de patlamalar: 5 kişi yaşamını yitirdi

Ermenistan-Azerbaycan ateşkesine rağmen Gence'de patlamalar: 5 kişi yaşamını yitirdi

Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen, Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'de patlamalar meydana geldi.

Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkese rağmen, Azerbaycan'ın Hankendi ve Gence kentinde patlamalar meydana geldi. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun birliklerinin, insani ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’de sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Açıklamada 5 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Azeri acil sağlık ekipleri, saldırı sonucu yıkılan bir binada en az 5 kişinin cenazesine ulaşıldığını bildirdi.

Azerbaycanlı yetkililer, olayda 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 28 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Karabağ'daki Hankendi kentinde iki ayrı yerde patlamalar yaşanırken, Evrensel'de yer alan habere göre, Hankendi'den bildiren bir Sputnik muhabiri, patlama sesiyle birlikte şehrin semalarında parlak bir ışık görüldüğünü, ancak patlamaların havada mı yoksa yerde mi gerçekleştiğinin henüz netlik kazanmadığını belirtti.

Patlama seslerinin bomba uzmanlarının etkisiz hale getirdiği top mermilerinden kaynaklandığı tahmin ediliyor, fakat patlamalarla birlikte şehrin farklı bölgelerinde aynı anda iki hava saldırısı sireni çaldı.

'MİNGEÇEVİR'E SCUD SALDIRISI S-300 İLE DURDURULDU'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, ülkesindeki Mingeçevir kentine Ermenistan tarafından SCUD füzesi ile saldırıldığını iddia etti. Twitter hesabından füze saldırısına ilişkin bilgileri paylaşan Hacıyev, “Hava savunma güçlerimiz S-300’ler sayesinde füzeyi imha etti” ifadelerini kullandı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Temsilcisi Artsrun Ovannisyan ise Sputnik'e yaptığı açıklamada, iddiaların gerçek olmadığını öne sürerek "Bu bilgiyi yalanlıyorum" dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarını Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda istişarelerde bulunmak üzere dün Moskova’ya davet etmiş, taraflar 10 saatten fazla süren müzakerelerin ardından 4 maddelik bir anlaşmaya imza atarak Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için ateşkes kararı almıştı.