Ermenek'te aylardır maaşlarını alamayan maden işçileri Ankara'ya yürüyecek

Ermenek'te aylardır maaşlarını alamayan maden işçileri Ankara'ya yürüyecek

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki Seba Madencilik ve Cenne Maden Ocakları'nda aylardır maaşlarını alamayan işçiler, Ankara'ya yürüyüş yapma kararı aldı.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Seba Madencilik’te 7 aydır, Cenne Maden Ocakların'da ise13 aydır maaşlarını alamayan işçiler haklarını almak için direniş başlattı.

Direnişlerinin 15. gününde olan maden işçileri, hem Ermenek Kent meydanında hem de Konya'da basın açıklaması düzenledi.

Aylar geçmesine rağmen maaşları ödenmeyen işçiler, patronun evinin ve diğer işyerlerinin bulunduğu Konya merkezine ulaşmak için yola çıktı. İşçiler, kent girişine izin vermeyen polisin karşı tüm engellemelerine rağmen patronun yem fabrikası Özbey Yem Fabrikası'na ulaştı.

Israrların arından yapılan patron Fehmi Özbey ile işçiler arasındaki görüşmeden sonuç çıkmadı. İşçi temsilcileri, "Patron sadece laf kalabalığını yapıyor, hiçbir taleplerinin karşılanmadı, yaptıkları onca hukuksuz uygulamaya rağmen devletin müdahale etmiyor" ifadelerini kullanırken, 1 Ekim'de Ankara'ya yürüyüş düzenleme kararı aldıklarını belirtti.

Maden işçileri, Seba'daki işçilerin işe geri alınmasını ve maaşların yatırılmasını isterken, "Tazminatlarla ilgili somut bir ödeme planının çıkarılmasını ve  bu plana Ermenek Belediye Başkanının, Esnaf Odası Başkanının, işçi temsilcilerinin ve şirketin ortak imza atmasını istiyoruz, bunun dışında hiçbir çözüm yöntemini tanımıyoruz, reddediyoruz" açıklamasını yaptı.