Ermenekli maden işçilerinden yetkililere uyarı: ‘Yarına kadar taleplerimiz karşılanmazsa...’

Ermenekli maden işçilerinden yetkililere uyarı: ‘Yarına kadar taleplerimiz karşılanmazsa...’

Ücretleri ve tazminatları ödenmediği için yaklaşık iki aydır direnişte olan Ermenekli maden işçileri, 26 Ekim saat 17’ye kadar talepleri karşılanmadığı takdirde Ankara'ya doğru yürüyüşe geçeceklerini duyurdu.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde geçen ağustostan bu yana ücretleri ve tazminatları için direnişte olan maden işçileri, bugün sosyal medyadan yayınladıkları video ile Ankara’ya doğru yürüyüş yapmak için hazırlık yaptıklarını bildirdi. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’nda örgütlenen işçiler, madenlerde iş güvenliğini sağlanması ve alacaklarının ödenmesi için mücadele ediyor. Alacaklarının bir kısmı geçen hafta hesaplarına yatırılan işçiler, bu adımın kendilerini bölmek için işveren tarafından yapılan bir hamle olduğunu belirtmiş ve mücadeleye devam edeceklerini açıklamıştı.

Videoda Seba Madencilik’te iş güvenliği koşulları sağlanmadan çalışmanın sürdüğünü de vurgulayan işçilerin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

'18 KİŞİNİN DAHA HAYATINI KAYBETMESİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ?'

“Bizim sorunumuzu çözün. İş güvenliği olmadığını bağıra bağıra anlatmamıza rağmen, TKİ müdürüne anlatmamıza rağmen Seba Madencilik’te çalışma var. An itibariyle 20 kişi madende çalışmakta. Bir 18 kişinin daha hayatını kaybetmesini mi bekliyorsunuz, bu sorunların çözülmesi için. Bütün yetkililer bu işten sorumludur. Artık sabrımız kalmadı. Bugün son gün. Yarın saat 5’te hazırlıklarımız tamam. Ankara yürüyüşüne başlıyoruz.”