#erkekleryerinibilsin akımı KADEM'i rahatsız etmiş: 'Kınıyor ve reddediyoruz'

#erkekleryerinibilsin akımı KADEM'i rahatsız etmiş: 'Kınıyor ve reddediyoruz'

KADEM tarafından, cinsiyet eşitsizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan #erkekleryerinibilsin kampanyasına ilişkin yapılan açıklamada "#erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Cinsiyet eşitsizliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan #erkekleryerinibilsin kampanyası, Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) tepkisine neden oldu.

Farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan #erkekleryerinibilsin kampanyası çerçevesinde sosyal medyada onbinlerce mesaj paylaşıldı. Müzisyen Gaye Su Akyol’un “ruqinq” adlı bir kullanıcının, “kocam isterse çalışabilir” tweet’ini alıntılamasıyla başlayan akımda, kadınlara sarf edilen cinsiyetçi cümleler, kinayeli olarak erkeklere atfen kullanıldı.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu KADEM ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla, akımı kınadı.

Açıklamada şöyle denildi: “Adalet ve hakkaniyet ölçüsünde kadın ve erkeğin toplum içindeki varlığı, karşılıklı saygı ve anlayıştan geçer. Bir empati vurgusu olarak ortaya çıkan #erkekleryerinibilsin akımı inandığımız değerleri zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu kınıyor ve reddediyoruz.”

DAHA FAZLA