Erkeklere 'ikinci eş alma' çağrısında bulunan başhekim yardımcısı kendisini savundu: Müslümanca bir duruşumuz var

Erkeklere 'ikinci eş alma' çağrısında bulunan başhekim yardımcısı kendisini savundu: Müslümanca bir duruşumuz var

Medeni Kanun’u eleştirip, erkeklere ‘ikinci eş alma’ çağrısında bulunan GATA’nın gerici başhekim yardımcısı Ali Edizer, gündem olmasının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda kendisini savundu.

İleri Haber

Eski adıyla GATA olarak bilinen Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer'in Medeni Kanunu hedef alıp, kadın düşmanı ifadeler kullanmasının ardından erkeklere 'ikinci eş çağrısı'nda bulunması yurttaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Edizer'in sosyal medya hesaplarından daha önce de skandal paylaşımlar yaptığı ortaya çıkarken, gündeme gelmesinin ardından ise kendisini savundu.

Edizer Facebook hesabından yaptığı paylaşımda "Destek veren ve dua eden kardeşlerime teşekkür ederim. Ortada bir sıkıntı da yok zaten. Klasik CeHaPe hazımsızlığı ve edepten ve hayadan mahrum bir topluluğun sosyal medya üzerinden kendilerine yakışır bayağı yorum ve hakaretleri. O kadar. Kem söz sahibinindir..."  derken, Twitter'da ise "Sözde laik, hakikatte laikçi yobazların nasırına basmak gibi özel bir hobimiz yok. Sadece müslümanız elhamdülillah ve müslümanca bir duruşumuz var. Yüce İslâm dinine mugayyir bir söz veya fiilimiz varsa bizi ikaz edene teşekkür eder, hatamızdan döneriz. Gerisi fasa fiso!" ifadelerini kullandı.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN DA ŞİRİNLİK SİYASETİ YAPSAYDI...'

Ali Edizer öte yandan sosyal medya hesabından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'siyasi rehberi' olarak gördüğünü belirtirken, Erdoğan olmasaydı başörtülü kadınların üniversitelere giremeyeceklerini savundu.

Edizer, "Laikçi seküler "üstünler"e karşı kompleksinden kurtulamayan bizim dindarlar gibi Recep Tayyip Erdoğan da "şirinlik" siyaseti yapsaydı bugün hâlâ başörtülü kızlarımız üniversite kapısından içeri giremiyor olurlardı. Askeri bir hastanede muayene olmaları da hayâl olurdu..." ifadelerini kullandı.

ŞEYH GÜZELLEMELERİ, KADIN VE LGBTİ+ DÜŞMANLIĞI, ÇOK EŞLİLİK SAVUNUCULUĞU...

Edizer paylaşımlarında tarikat ve şeyh güzellemeleri yaparken, laiklik düşmanı ifadeler kullanıyor. Gerici başhekim yardımcısı paylaşımlardında ayrıca kadınları ve LGBTİ+'ları hedef alırken, 'Medeni Kanun'u yıkmak için mücadele ettiğini' söylüyor. Edizer, tek eşliliğe karşı çıkarken erkeklere 'ikinci eş çağrısı'nda bulunuyor....

“- LGBT (yani bildiğin çeşit çeşit ibneler teşkilatı) bugün İstanbul’da yürüyüş yapmak istemiş. Vali izin vermedi diye sol kesim veryansın edesiymiş. Şimdi bir genelleme yapsam, bana yakışmaz!, 

- Resmiyete tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği" diyen Edizer'in paylaşımlarından bazıları şu şekilde:

MENZİL YAKINLIĞI

Ali Edizer'in, Recep Akdağ döneminde Sağlık Bakanlığı’nda kadrolaştığı iddia edilen Menzil tarikatına yakınlığı ise ayrıca dikkat çekiyor. 

Edizer sosyal medya hesaplarında sık sık Semerkant Dergisi ve Beşir Derneği gibi Menzil Tarikatı bağlantılı kuruluşlar ile @Gizli_Gölge ve @HasemiErol gibi aynı cemaatten hesapların paylarına yer veriyor. 

GÖREVDEN ALINDI

Ali Edizer'in çok eşliliği savunan ve Medeni Kanun'un kaldırılmasını isteyen açıklamaları sosyal medyada yurrtaşların tepkisine yol açınca görevden alındı. 

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer'in sözleşmesi feshedildi.