Erkan Baş'tan Kılıçdaroğlu'na: Solculuk fakirlere yardım etmek değil fakirliği ortadan kaldırmaktır

Erkan Baş'tan Kılıçdaroğlu'na: Solculuk fakirlere yardım etmek değil fakirliği ortadan kaldırmaktır

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Artı TV’de Gazeteci İsmet Demirdöğen ile birlikte Sibel Hürtaş’ın sunduğu Ankara Gündemi programına konuk oldu. Gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendiren Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “sağ-sol” kavramlarına karşı olduğunu söylediği açıklamalarına da değindi.

İleri Haber 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Artı TV’de Gazeteci İsmet Demirdöğen ile birlikte Sibel Hürtaş’ın sunduğu Ankara Gündemi programına konuk oldu.

Gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendiren Baş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “sağ-sol” kavramlarına karşı olduğunu söylediği açıklamalarına da değindi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını talihsiz bulduğunu belirten Baş, “Bizim bildiğimiz solculuk fakirlere yardım etmek değil fakirliği ortadan kaldırma işi. Fakirlere yardım ederler ki istedikleri düzen devam edebilsin. Fakirlik olduğu sürece bunu ortadan kaldırma işi “sol” olmaya devam edecek.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu yaklaşımının yanlış bir ön kabule dayandığını söyleyen Baş, “Türkiye’de toplum sağcıdır dolayısıyla bizim onlara seslenmemiz için onlar gibi olduğumuzu anlatmamız lazım’ gibi strateji merkezlerinin ürettiği bir akılla hareket ediyor bu da doğru değil. İşçilerin emekçilerin yoksulların hakkını savunmak, bağımsızlığı savunmak, gericiliğe karşı aydınlanma mücadelesi vermek ve her tür ırkçılığa karşı halkların kardeşliğinden ve barıştan yana olmak solculuktur.” ifadelerini kullandı.