Erkan Baş’tan İsmail Demirbaş yorumu: Erdoğan Yüce Divan’da yargılanmalıdır

Erkan Baş’tan İsmail Demirbaş yorumu: Erdoğan Yüce Divan’da yargılanmalıdır

Halk TV'de Özlenm Gürses'in konuğu olan Erkan Baş, AKP'yi eleştirdiği için tutuklanan İsmail Demirbaş isimli yurttaşa değinerek sözlerine destek verdi.

İleri Haber

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV’de Özlem Gürses’in programına konuk oldu. Gündemi değerlendiren Baş, sokak röportajında AKP’yi ve Erdoğan’ı eleştiren İsmail Demirbaş hakkında yaptığı yorumda, "Bir vatandaşımız, bir röportajda ‘Erdoğan Yüce Divan’da yargılanmalıdır’ dedi. Aynısını şu an ben burada söylüyorum. Erdoğan Yüce Divan’da yargılanmalıdır. Halka karşu suç işlemektedir ve Yüce Divan’da yargılanacak." dedi.

Erkan Baş, sosyal medya yasakları ve yeni seçim kanunu çalışmalarıyla ilgili değerlendirmesinde Türkiye'nin hemen seçime gitmesi gerektiğini vurguladı.
İktidarın bugün seçim olsa kaybedeceğini ve bu yüzden de oyunun kurallarını kendine göre değiştirmeye çalıştığını belirten Baş, "Türkiye’nin bu iktidar tarafından yönetildiği her gün zarar. Türkiye derhal yarın seçim kararı almalı. Şu an seçimden korkuyor çünkü kaybedeceğini biliyor İktidar, kazanabileceği koşulları yarattıktan sonra hemen bir baskın seçime gidecek. Seçim kanununda değişiklik yapacak, sosyal medyada denetimi sağlayacak. Kazanabileceği koşulların oluştuğuna inandığında da seçime gidecek" şeklinde konuştu. Muhalefete de çağrıda bulunan Erkan Baş, "İktidarın bu oyununu bozmamız lazım. Onun kazanabileceği tüm koşullar sağlandığında bu oyunu oynamak kabul edilebilir bir şey değil"  ifadelerini kullandı. Baş ayrıca, iktidarın süresinin dolduğunu savundu ve "Her şeyi kapatsalar, dumanla haberleşip yine bu iktidarı yıkarız" iddiasında bulundu.