Erkan Baş’tan Feyzioğlu’na sert tepki: ‘İnsan saf değiştirince çapı da mı değişir?’

Erkan Baş’tan Feyzioğlu’na sert tepki: ‘İnsan saf değiştirince çapı da mı değişir?’

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Tele 1 TV’de İsmail Dükel'in sunduğu "Kulis" programına konuk oldu. Baş programda, baro başkanlarının yürüyüşü için “umut oldular” ifadesini kullanırken, Metin Feyzioğlu'na "İnsan saf değiştirince çapı da mı değişir?" diyerek tepki gösterdi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Tele 1 TV’de İsmail Dükel'in sunduğu "Kulis" programında, iktidarın çoklu baro planına karşı yürüyüşleri Ankara girişinde engellenen baro başkanları ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Baro başkanlarının yürüyüşü için “umut oldular” ifadesini kullanan Baş, iktidarın müdahalesinin amacını ise şu sözlerle anlattı: “İktidar sahipleri hukukçuların 12 Eylül, 12 Mart deneyimlerini geçirmiş insanlar olduğunu bilmiyor mu? Buradan geri dönmeyeceklerini onlar da biliyor. En temel hakkı dahi kaba güçle engellemeye çalışmaktaki amaç, emekçilere gözdağı vermek. Ben avukatlara, baro başkanlarına bile bunu yapıyorum, varın siz düşünün demek.”

'HAK VARSA İZİN SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Bu ay mesnetsiz şekilde casusluk suçlamasıyla gözaltına alınıp bırakılan gazeteci İsmail Dükel’in programına konuk olan TİP Genel Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yürüyüşe katılmaması ve 15 baro başkanı ile Anıtkabir’de resim çektirmesini de değerlendirdi. Baş, Feyzioğlu’nun, anayasal hak için kullandığı “iktidar izin vermeli şeklindeki sözlerine değinerek, “Feyzioğlu’nun hukuk bilgisi ve çapını biliyoruz. Ancak insan saf değiştirince çap da mı değiştiriyor? İktidar bir hakkın kullanılmasının önündeki engeli kaldırmalıdır. Hak varsa izin söz konusu olamaz” şeklinde konuştu. 

Baro başkanlarının mücadelesinin “umut verdiğini” belirten Erkan Baş, Gezi Direnişi’nden bu yana farklı farklı alanlarda kendi cephesinde direnen kesimlerin giderek birbirlerine yaklaştığının altını çizdi. Toplumsal muhalefetin yeni görevinin ise “direniş” çizgisinin ötesine geçerek “Saray iktidarını yıkmak” olduğunu belirtti. 

'YARIN DEĞİL, BUGÜN AKP'DEN KURTULMAMIZ GEREKİYOR'

İşsizlik başvurularındaki artışı değerlendiren Baş, bugün Türkiye’nin önündeki en büyük sorunun eşitsizlik olduğunu dile getirdi. TİP Genel Başkanı, “Bu yüzden yarın değil hemen bugün bu iktidardan kurtulmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş şunları söyledi:

"Tabii ki de hayatımız zorlaşıyor, yoksullaşıyoruz, burada bir adaletsizlik var, eşitsizlik var buna isyan etmemiz gerekiyor ama bu aynı zamanda bu büyük bir toplumsal travmaya dönüşüyor. Türkiye toplumsal çürümeye doğru gidiyor. O yüzden şunu söylüyorum; AKP iktidarından kurtulmak için yarın bile geç. Hemen bugün kurtulmanın yolunu yöntemini bulmak gerekiyor."