Erkan Baş Yol TV'de

Erkan Baş Yol TV'de

HDP İstanbul Millekvekili ve TİP Kurucu Meclis üyesi Erkan Baş Yol TV'de Bakış Açısı programınının konuğu oldu.

İleri Haber

HDP İstanbul Milletvekili ve TİP Kurucu Meclis üyesi Erkan Baş Yol TV'de Bakış Açısı programında Onur Topel'in konuğu oldu. Milletvekiliğinin kendisi için ne ifade ettiği sorulan Baş, milletvekilliğini sokaktaki mücadelenin daha etkili yürütülebilmesi için bir araç olarak gördüğünü belirtti.

Baş, HDP'den istifa edeceği iddiaları üzerine ise "“Buradaki en önemli sorun HDP'nin anlaşılamaması, HDP zaten kuruluşu itibariyle çok bileşenli bir yapı. Çeşitli toplulukların, partilerin, bireylerin yan yana gelerek kurduğu bir çatı parti ve biz HDP ile karşılıklı bir ittifak süreci yürütüyoruz. Bütün seçim çalışmaları boyunca iki kimliğimle faaliyet yürüttüm şu anda aynı şekilde devam ediyor. Burada magazinsel bi olay yok, biz resmi olarak Türkiye İşçi Partisi kuruluş sürecinin parçasıyız ve kurulduğu anda üyesi olacağız. İstenen eğer HDP'yi yalnızlaştırmak ise bu oyunu bozacağımızı belirtiyoruz.” dedi.

'AKP DAYANIŞMA KÜLTÜRÜNÜ KIRMAYA ÇALIŞIYOR'

Milletvekili Erkan Baş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bir aylık parlamento sürecinde CHP'de dirençli bir muhalefet anlayışı göremedim, İYİ Parti'yi zaten kategori dışında tutalım. CHP maalesef  AKP'nin kurduğu zeminde oyun oynuyor, biz tam karşı kutbu güçlendirmeye çalışıyoruz. Bakın iktidar bir rejim inşa ediyor ve bu rejimin 'teklik' gibi bir özelliği var. Biz bunun karşısında ne yapmalıyız aslında çok basit bir kuralı var; yap dedikleri şeyi yapmamalıyız. Bir örnek verelim, dayanışma fikrine ciddi manada karşıtlık geliştirmişler. Bana açılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturmasında attığım tweetleri incelediğimizde, hepsi AKP iktidarına karşı mücadele eden arkadaşlarımızla kurduğumuz dayanışma mesajları esasen. Demek ki AKP dayanışma kültürünü kırmaya çalışıyor, işte bunu görmek ve direnmek gerekiyor.

Etkili muhalefeti sadece kendine indirgemeyi yanlış bir şey olarak görüyorum. Önemli olan bunu yaygınlaştırmaktır, iktidarın yap dediklerini yapmayacağız yapma dediklerini yapacağız fakat asıl görevimiz bu direnişi yaygınlaştırmak. Halkın çıkarlarını savunduğumuz için bu iktidar karşısında eğilip bükülmüyoruz, Türkiye'nin %50'si bütün baskılara ve kuvvete rağmen yılmıyor bu objektif bir gerçek ve en önemli görevimiz bu direnci korumak.

İYİ PARTİ: 'İÇİNE DEVLET KAÇMIŞ BİR MUHALEFET'

İçine devlet aklı kaçmış bir muhalefet partisi gibi düşünüyorum İYİ Parti'yi, dolayısıyla çok kalıcı bir muhalefet yürütemeyeceklerini düşünüyorum. Geleneksel devlet reflekslerini bir aylık süreçte yansıttılar, uzun vadede Türkiye'de muhalefetin parçası olamayacaklar. İktidara karşı oldukları için değil iktidar onlara karşı olduğu için şimdilik muhalefet cephesindeler.

Her dönem çeşitli düzen içi aktörlerin bizi AKP'den kurtaracağı düşünülüyor. Geldiğimiz aşamada şunu görüyoruz düzenin iç kavgaları, gerilimleri gerçektir fakat bizi kurtaracak şey bu değil. Bizi kurtaracak şey durduğumuz zeminin sağlam olmasıdır. Kuracağımız muhalefetin yaygınlaşması ve dayanışmasıdır."