Erkan Baş: TDK sözlüğüne göre konuşuyorum, Erdoğan'ın yaptığı diktatörlüktür!

Erkan Baş: TDK sözlüğüne göre konuşuyorum, Erdoğan'ın yaptığı diktatörlüktür!

Katıldığı televizyon programında AİHM'in Demirtaş kararının uygulanmamasını eleştiren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, ''Ben TDK sözlüğüne göre konuşuyorum, bu diktatörlüktür" dedi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, katıldığı televizyon programında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararı sonrası Erdoğan'ın yaptığı "AİHM'in Demirtaş kararı bizi bağlamaz" açıklamasını "diktatörlük" olarak niteledi ve muhalefet partisi liderlerine de ''sessiz kalmama'' çağrısında bulundu.

Halk Tv'de Özlem Gürses'in sunduğu "20. Saat" programına katılan Erkan Baş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AİHM'in HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği tahliye kararının iktidar tarafından uygulanmamasına ve Erdoğan'ın "AİHM'in Demirtaş kararı bizi bağlamaz" açıklamasına tepki gösteren Baş, "Ben Erkan Baş olarak Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin verdiği herhangi bir kararı tanımama hakkına sahip miyim? Tayyip Erdoğan'ın ne ayrıcalığı var? Ben TDK sözlüğüne göre konuşuyorum, bu diktatörlüktür. Eğer her türlü karar bir kişinin iki dudağının arasındaysa burada demokrasiden, hukuk devletinden, insan haklarından falan bahsedemeyiz" dedi.

'SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin muhalefet partilerine ve parti liderlerine de çağrı yapan Erkan Baş, "Bir siyasi partinin lideri sadece siyasal söylemleri, eylemleri ve davranışları nedeniyle iktidar tarafından rehin alınmışken, bütün hukuk yolları o siyasi parti genel başkanını haklı bulmuşken, bizim buna sessiz kalmamız mümkün değil. Biz eğer bugün buna sessiz kalırsak her yurttaşımızın başına her şey gelebilir" ifadelerini kullandı.

'İÇERİDE ÇETEDEN BAŞKA BİR ŞEY KALMAZ'

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık'ın sözlerini de hatırlatan Baş, "Sevgili Ahmet Şık'ın çok sevdiğim bir lafı vardır: Devlet mekanizmasının içerisinden hukuku ve adaleti çekerseniz içeride çeteden başka bir şey kalmaz" yorumunu yaptı.